Div ED logos 201415

24 november 201420:28

Door Joep Meijsen

ED: Devils ruim langs Gijs

Nijmegen Devils boekte afgelopen weekeinde een 5-0 overwinning op Groningen in een druk speelweekeinde in de Eerste Divisie. Zoetermeer handhaafde zijn koppositie met de zevende zege op rij, Den Haag blijft in de achtervolging en Amsterdam boekte een monsterzege op Heerenveen.

Amsterdam – Heerenveen 14-2
Monsteruitslagen komen dit seizoen niet vaak voor in de Eerste Divisie, maar het tweede team van Heerenveen kreeg zaterdag in de Jaap Edenhal een flinke nederlaag te verwerken. Voor 435 toeschouwers liet John Versteeg zien noNijmegen – Groningen 5-0
Hoeveel publiek er in Nijmegen komt kijken, wordt niet ingevuld op het wedstrijdformulier, maar het aanwezige publiek zal ongetwijfeld tevreden zijn geweest over de ruime 5-0 overwinning van de thuisploeg. Eric Hoogvliets nam de eerste twee goals voor zijn rekening, terwijl ook Jesse Hendriks, Rene Vugts en Youri de Winkel tot scoren kwamen. De shutout was voor doelman Tomislav Hrelja.

Zoetermeer – Nijmegen 5-1
Een dag later lukte het Devils niet om koploper Zoetermeer te verrassen. De ploeg van coach Marc van den Elskamp domineert tot nu toe dit seizoen de eerste divisie en won voor vijfhonderd toeschouwers zijn zevende wedstrijd op rij. De Panters grepen al in de openingsperiode de macht door handig gebruik te maken van een aantal opeenvolgende straffen tegen Devils. Jason Boereboom, Tobias Kathan scoorden met respectievelijk twee en Ă©Ă©n man meer op het ijs, terwijl Scott van den Elskamp een paar minuten later de derde treffer binnenschoot. Via voormalig jeugdinternational Michael van Rijswijk werd het in de tweede periode zelfs 4-0, alvorens Pim Vinke iets terugdeed. De slotperiode kenmerkte zich door de nodige roughing-straffen, waarbij Van Rijswijk met twee man meer op het ijs zijn tweede van de avond kon scoren.

Groningen – Eindhoven/NIJA 3-2 (OT)
Voor 350 toeschouwers doorbrak Groningen een dag na het verlies in Nijmegen een serie nederlagen. Danny Kerstholt scoorde twee keer voor de Groningse ploeg, inclusief de winnende goal in overtime. Eindhoven was vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen via Damian Kluijtmans. Treffers van Wesley Timmermans en Danny Kersthold in de openingsminuten van de tweede periode zetten Groningen op voorsprong, maar Danny Hansen zorgde niet veel later voor de gelijkmaker. Aangezien in het tweede deel van de wedstrijd niet meer werd gescoord, werd overtime noodzakelijk en Kersthold sloeg na bijna vier minuten zijn slag.

Den Haag - Dordrecht 2-5
Den Haag houdt de achtervolging op koploper Zoetermeer vol. De ploeg van coach Janusz Janikowski won onder meer dankzij twee goals en een assist van de onlangs teruggekeerde Joey Verreijen in Dordrecht. Ook Marco Bommezijn, Stace van Bentem en Andri Salomonson scoorden in de wedstrijd. De tegengoals kwamen van de sticks van Davy van Turenhout en Valentijn Scheffe.

Eindhoven/NIJA – Dordrecht 4-5 (PS)
Dordrecht nestelde zich in subtop van de ranglijst met een overwinning na penaltyshots in Eindhoven. In een wedstrijd waarin beide teams af en toe op voorsprong stonden, was het uiteindelijk Bart Vink die het beslissende penaltyshot scoorde om Lions de overwinning te bezorgen. Damian Kluijtmans, Lucca Kluijtmans, Jasper Nordemann en Chris Louwers scoorden de goals namens Eindhoven, maar daar stelde Dordrecht goals van Wil

ly Schut (2), Davy van Turnhout en Steven de Jongh tegenover.

Tilburg – Den Bosch 3-4 (OT)
Ook in de Brabantse derby in Tilburg was extra tijd nodig om de beslissing te brengen. Den Bosch kwam via Justin Evers op voorsprong, maar Onur Mete zorgde anderhalve minuut later al voor de gelijkmaker. Ook in de andere twee periodes wisselden de twee teams de treffers uit. Luuk Lambregts bracht Red Eagles opnieuw aan de leiding, maar Jim Gudden zorgde opnieuw voor de gelijkmaker. Sander Horvers bracht Tilburg in de slotperiode voor het eerst op voorsprong, maar Luuk Lambregts neutraliseerde dit met zijn tweede van de avond. In de extra tijd was het Sirio Barone die de zege binnensleepte voor Den Bosch.

(foto's: Paul Nicolaassen en Niek Geneuglijk)

ED Den Bosch juicht