ED GIJS Den Haag dec18 06

4 december 201809:17

Door Remco

ED: Dordrecht en GIJS winnen toppers

In de Eerste Divisie kwam Dordrecht Lions sterk terug na de twee nederlagen van vorige week. Lions versloeg Tilburg Trappers met 1-7. Ook GIJS Groningen deed goede zaken op de ranglijst door met 4-2 te winnen van Hijs Hokij Den Haag.

GIJS Groningen – Hijs Hokij Den Haag 2

Groningen leed vorige week nog een dikke nederlaag in Eindhoven. Dit weekend herstelde Groningen zich van die dreun. Tegen Den Haag kwam GIJS na een kwartier op voorsprong door Joop Uchtman, zijn vierde doelpunt van het seizoen. Aan het begin van de tweede periode verdubbelde Sebastiaan Snijder met een penalty shot de score naar 2-0. Voor Snijder staat de teller al op elf goals.

Hijs kwam daarna sterk terug met twee treffers van de jonge Dani van Schilt die ook in de Beneliga al trefzeker was.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd besliste GIJS de wedstrijd. Danny Kerstholt scoorde eerst de winnende 3-2 tijdens een Groningse powerplay. Vlak daarna maakte Tim Bartels er nog 4-2 van. Dankzij de overwinning staat Groningen nu samen met Den Haag op de derde plek. Beide ploegen hebben 21 punten uit 10 wedstrijden.

Foto’s: Stefan van der Spek/SvdS fotografie

Tilburg Trappers 3 – Dordrecht Lions

Koploper Dordrecht Lions zorgde er zondag voor dat Tilburg Trappers voor de derde maal op rij een verlies moest noteren. Tilburg zakte daardoor weg naar de zesde plek met 19 punten. Dordrecht scoorde in Tilburg tweemaal binnen 148 seconden. Tim Kok en Floris Veenhuizen zorgden voor de doelpunten. Daarna scoorde oud-international Bjorn Willemse de aansluitingstreffer namens Tilburg, maar via opnieuw Floris Veenhuizen en Milan Boer liep Dordrecht nog voor de pauze uit naar 1-4.

In de tweede periode noteerde Tim Kok zijn tweede doelpunt van de dag en via twee doelpunten van de pas 15-jarige Levy Galjaard kwam de eindstand uit op 1-7. Voor het jonge talent waren het zijn eerste doelpunten voor Lions dit seizoen.

Dordrecht staat nu weer alleen aan kop met 24 punten uit 10 wedstrijden.

UNIS Flyers Heerenveen 2 – Amsterdam Tigers 2

Heerenveen volgt op korte afstand van Dordrecht op de ranglijst met 22 punten uit 9 wedstrijden. Qua verliespunten doen de Friezen het zelfs beter dan Lions. Dit weekend won Heerenveen met 5-1 van het nog puntloze Amsterdam. Zahir Hup herhaalde zijn prestatie van vorige week door opnieuw een hattrick te noteren. Jeremy ten Brink en Joey de Jong zorgden voor de overage goals. Milo Boot scoorde zijn eerste goal van het seizoen voor Amsterdam.

Smoke Eaters Geleen 2 – Eindhoven Kemphanen

Damian Kluijtmans, Joey Beeren en Rastislav Veres blijven de Eerste Divisie domineren. Eindhoven won dit weekend voor de vijfde maal op rij. In die vijf wedstrijden scoorde Eindhoven 44 doelpunt en kreeg de ploeg negen tegentreffers te verwerken. Het trio Kluijtmans, Beeren en Veres richten daarbij de meeste schade aan zoals afgelopen weekend in Geleen. Eindhoven verpulverde Geleen met een 1-11 overwinning. Beeren en Veres scoorden beiden een hattrick. Damian Kluijtmans voegde twee goals en vier assists toe aan zijn totaal. Ook Roderick van den Hout scoorde tweemaal en Willem Bless wist het net éénmaal te vinden. Hendrik Giesbers redde de eer voor Geleen. Eindhoven moet het overigens voorlopig doen zonder captain Lucca Kluijtmans. De aanvaller is voor zes wedstrijden geschorst na een zware overtreding in de wedstrijd tegen Zoetermeer op 19 oktober.

Eindhoven heeft door de grote zege inmiddels Tilburg achterhaald op de ranglijst. Beide ploegen hebben 19 punten.

Foto's: Roel Louwers (ISOsports Sportfotografie)

OrangeGas Capitals Leeuwarden – Zoetermeer Panters 2

Leeuwarden zorgde vorige week voor een stunt met de winst op Dordrecht. Zaterdag boekte Capitals opnieuw een zege door met 4-3 van Zoetermeer te winnen. De 17-jarige Tycho Houben scoorde tweemaal in de eerste periode voor Capitals. Via Alexei Hamming kwam Panters in het tweede bedrijf terug tot 2-1, maar de 16-jarige Pim van der Meulen herstelde de marge van twee goals vlak voor de tweede pauze.

Halverwege de derde periode kwam Zoetermeer opnieuw terug tot één goal verschil via Ricardo Arendse. Tycho Houben voltooide echter zijn hattrick vier minuten voor tijd. Houben is daarmee clubtopscorer met acht goals, gevolgd door van der Meulen met zeven goals. Ricardo Arendse scoorde tien seconden voor tijd nog zijn tweede van de avond en bepaalde daarmee de eindstand op 4-3.

Leeuwarden stijgt door de overwinning naar de achtste plaats en passeerde tegenstander Zoetermeer en Geleen.

Nijmegen Devils 2– Red Eagles Den Bosch

Red Eagles Den Bosch moet nog steeds een flink aantal spelers missen. Vijf spelers van de U19 moesten daarom meespelen tegen Nijmegen waaronder U18-international Romy Brouwers.

Eric Hoogvliets opende de score voor Devils na zestien minuten spelen. Bijna op het zelfde tijdstip in de tweede periode zorgde Mitchel van Holten voor de 2-0.

Floris Heeringa bracht Den Bosch in de 46e minuut terug in de wedstrijd. Het mocht niet baten voor de bezoekers want via Peter Vissers en Tom van Apeldoorn liep Nijmegen alsnog uit naar 4-1.

Nijmegen houdt daardoor aansluiting met de top zes. Devils heeft 16 punten, drie minder dan Tilburg en Eindhoven.

Delen