Div ED logos 201415

5 januari 201520:42

Door Joep Meijsen

ED: dubbele zege voor Panters

Zoetermeer Panters won in voorbereiding op de topper volgende week tegen Den Haag afgelopen weekeinde van Heerenveen en Dordrecht. Eindhoven won na penaltyshots van Tilburg.

Komende vrijdag wordt in een bomvolle Uithof de topper in de Eerste Divisie tussen Den Haag en Zoetermeer gespeeld. De wedstrijd begint om 20.15 uur en is dankzij het werk van Kurt Vermeylen vrijdagavond ook live te zien via YouTube op internet.

Zoetermeer – Heerenveen 10-0
Koploper Zoetermeer had op zaterdag weinig moeite met hekkensluiter Heerenveen. Scott van den Elskamp wist drie keer het net achter Fabienne Gooijer te vinden, terwijl Rocco van Hoorn enKevin van Leeuwen ieder twee keer scoorden in de wedstrijd. De overige treffers kwamen op naam van Joy Turpijn, Joren Bakker en Thomas Borgman.

Eindhoven – Tilburg 7-6 (OT)
Het tweede team van Tilburg Trappers gaat als het aan het bestuur van de club ligt komend jaar in de Nederlandse Eredivisie spelen. Vooralsnog staat de ploeg van coach Anders Martinsson echter slechts op de voorlaatste plaats in de Eerste Divisie. Het combinatieteam van Eindhoven/NIJA won zaterdagavond na penaltyshots en blijft daardoor de nummer drie van onderen. Angelo van Hulten scoorde twee keer en nam ook het winnende penaltyshot voor zijn rekening.
Tilburg stond het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong, maar verspeelde in de laatste ruime drie minuten een voorsprong van twee goals, waardoor de extra tijd noodzakelijk werd.
Voor Trappers scoorde Jim Gudden twee keer, terwijl ook Danny Donders, Mickey van Loon, Elia Urlings en Niels Lemans tot scoren kwamen. Bij Kemphanen/NIJA nam Kayo van Zoest drie treffers voor zijn rekening, terwijl ook Lucca Kluijtmans tot scoren kwam.

Dordrecht – Zoetermeer 2-6
Zoetermeer Panters won ook de tweede wedstrijd van het weekeinde. Na twintig minuten was de wedstrijd nog in evenwicht (2-2), maar drie goals in het middenstuk gaven Panters de controle over de wedstrijd, die in de slotperiode nog met een treffer werd bevestigd.
De Dordtse doelpuntenmakers waren Willy Schut en Scott van Rijswijk. Voor Panters waren het Bas Tammerijn, Michiel van den Spek, Scott van den Elskamp, Pascal van de Velde, Dennis van der Bol en Thomas Borgman.

Volgende week vijf wedstrijden in de Eerste Divisie. Behalve de topper tussen Den Haag en Zoetermeer, staat op zaterdag ook de ontmoeting tussen Nijmegen en Heerenveen op het programma. Een dag later drie wedstrijden: Eindhoven/NIJA – Den Bosch, Groningen – Amsterdam en Dordrecht – Tilburg.