Div ED logos 201415

8 maart 201523:15

ED: Hijs en Devils spelen de finale

Den Haag en Nijmegen wonnen ook de tweede wedstrijd in hun halve finaleseries tegen Eindhoven/NIJA en Amsterdam en gaan daarmee onderling uitmaken wie kampioen wordt in de Eerste Divisie.

Eindhoven/NIJA moest een achterstand van 5-2 uit de eerste wedstrijd wegpoetsen, maar had in het beslissende tweede duel maar enkele minuten de leiding. Het was eerst Ben Rurup die Den Haag op voorsprong zette, waarna Danny Stempher voor de gelijkmaker zorgde. Halvewege de wedstrijd zette diezelfde Stempher zijn team op voorsprong.

Die vreugde duurde echter maar kort, Joey Verreijen profiteerde van de eerstvolgende powerplay voor de gelijkmaker. In de slotperiode trok de Haagse ploeg het voordeel definitief naar zich toe. Stace van Bentem, Alan van Bentem en in de slotfase de tweede powerplaygoal van Joey Verreijen zorgden ervoor dat de Haagse ploeg comfortabel de finale haalde.

Amsterdam moest zondagmiddag zelfs een 6-2 achterstand goedmaken tegen Nijmegen. Ook hier gold dat de thuisclub slechts gedurende een zeer beperkt deel van de wedstrijd op voorsprong stond, iets meer dan een minuut in dit geval. Voor die had had Dave Stappershoef de Nijmeegse ploeg al op voorsprong gezet, alvorens Daniel Lam de gelijkmaker verzorgde.

John Versteeg had een assist op die goal en sloeg na slechts zes seconden in de tweede doorgang zelf toe om zijn team het voordeel te geven. Exact een minuut en vier seconden later was het alweer gelijk via Eric Hoogvliets. Jake Hendriks zorgde er daarna voor dat Devils met een voorsprong de tweede pauze in ging met een powerplaygoal.

Peter Vissers vergrootte de Nijmeegse vo0rsprong vroeg in de slotperiode. Amsterdam gaf echter nog niet op en met diezelfde Vissers op de strafbank sloeg Olivier Leenders zijn slag voor de aansluitingstreffer. De eerstvolgende straf tegen Tijgers leverde Devils echter weer een goal op via Wesley Hendriks. In de slotminuut verkleinde Calvin Pohlman de marge nog een keer, maar de hoop op een plek in de finale zal toen al vervlogen zijn geweest.
Dit betekent dat twee ijshockeysteden die nog niet zo lang geleden kampioen waren in de Eredivisie elkaar nu treffen in de finale van de Eerste Divisie. Vermoedelijk wordt de eerste wedstrijd op zondagmiddag gespeeld in Nijmegen.