Div ED logos 201415

17 februari 201520:09

Door Joep Meijsen

ED: Play-off kaarten worden geschud

Met nog een speelweekeinde voor de boeg kan het nog alle kanten op met de play-offs in de Eerste Divisie. Zowel bovenaan de ranglijst als in de strijd om de laatste plek kan nog veel gebeuren.

n Haag is de koploper met 31 punten uit 17 wedstrijden, de voorsprong op Zoetermeer bedraagt echter maar een punt. Den Haag moet op bezoek bij Kemphanen/NIJA, terwijl Panters de reguliere competitie afsluit in Den Bosch. De ploeg van Leo van den Thillart moet winnen om nog kans te maken op een plek in de play-offs. Tilburg heeft een punt meer, Eindhoven twee.

In de middenmoot kunnen Nijmegen en Dordrecht onderling spelen om de vijfde plaats op de ranglijst, terwijl Groningen nog in punten gelijk kan komen met Amsterdam dat op de derde plaats staat. Gijs won beide onderlinge ontmoetingen. Amsterdam speelt zondag in Tilburg, terwijl Groningen al op zaterdag op bezoek mag bij het al uitgeschakelde Heerenveen.

Groningen – Nijmegen 2-1
Groningen won het duel in eigen huis voor zevenhonderd toeschouwers dankzij treffers in de slotperiode van Kevin Kuiper en Klaver Jan Middelweerd. Eerder in de wedstrijd had Wesley Hendriks Nijmegen juist de leiding gegeven. Vlak voor het winnende doelpunt liep de wedstrijd uit de hand en ontstonden op verschillende plekken op het ijs opstootjes. Volgens het regionale dagblad in Nijmegen kwam er zelfs publiek verhaal halen in de bank van de Devils, maar dat werd snel gesust.

Dordrecht – Kemphanen/NIJA 5-2
Lions wist voor ruim vierhonderd toeschouwers in eigen huis de combinatie van de jonkies van NIJA en meer ervaren spelers van Kemphanen de baas te blijven. Via Levi Boer kwam het team van Stefan Collard na zeven minuten spelen op voorsprong. Joey Beeren zorgde in de tweede doorgang nog wel voor de gelijkmaker, maar dankzij een treffer van Jesse Eynatten ging Dordrecht ook met een voorsprong de tweede pauze in. Jorn van Soest bracht Eindhoven voor de tweede keer langszij, maar goals van Levi Boer, Floris Veenhuizen en Valentijn Scheffe beslisten de ontmoeting in het slotstuk.

Den Haag – Groningen 14-3
Den Haag veroverde de koppositie in de Eerste Divisie met een ruime overwinning op Groningen, dat met een beperkte spelersgroep was afgereisd naar de Hofstad. Joey Verreijen nam vier goals voor zijn rekening Alan van Bentem, Stace van Bentem, Jasper Kick en Manitas Demelinne ieder twee, terwijl Bas Britstra en Johnny Ebregt de overgebleven treffers scoorden. Voor Groningen was Zahir Hup verantwoordelijk voor de hele productie.