Ed logos 200910

25 februari 201000:00

Door Remco

ED: Play-offs gaan van start

De play-offs in de Eerste Divisie gaan komend weekeinde van start. Zoetermeer neemt het op tegen het selectieteam van Tilburg Trappers. In de andere halve finale staan Den Bosch en Den Haag tegenover elkaar.

Zoetermeer - Tilburg

Op papier is Zoetermeer Panters de topfavoriet voor deze serie. Panters verloor slechts tweemaal in de competitie en had een voorsprong van 17 punten op Tilburg. Zoetermeer won ook beide ontmoetingen tegen Tilburg. Zowel in Brabant als in eigen huis won Panters met 5-2.

Zoetermeer beschikt daarnaast over de beste goalie van de liga, vier imports en Nederlandse toppers als Joy Turpijn en Pascal van de Velde. Turpijn eindigde als tweede op de topscorerslijst van het reguliere seizoen. Turpijn kwam in 16 wedstrijden tot 21 goals en 26 assists. De eerste Tilburger op de ranglijst is Nick de Ruijter. Het jonge talent eindigde op de veertiende plek met 12 goals en 8 assists. De Ruijter zal door zijn sterke optreden ongetwijfeld op korte termijn zijn opwachting maken in de eredivisie. Afgelopen seizoen mocht de Ruijter al vijf maal meespelen bij de hoofdmacht van Tilburg.

De eerste wedstrijd wordt vrijdagavond in Tilburg gespeeld. Het duel begint om 20.30 uur.

Den Haag - Den Bosch

De andere halve finale zal ongetwijfeld veel vuurwerk opleveren. Den Haag en Den Bosch stonden vorig jaar nog tegenover elkaar in de finale. Destijds ging Den Bosch ervandoor met de titel. De Hagenaars zullen gebrand zijn op revanche. De ploegen zijn gewaagd aan elkaar. Den Haag eindigde als tweede met twee punten voorsprong op Den Bosch, en heeft daarom het thuisvoordeel in deze serie.

In de onderlinge ontmoetingen wisten beide ploegen hun thuiswedstrijd te winnen. Den Bosch won in eigen huis na penaltyshots van Den Haag. In de Uithof ging de titelverdediger hard onderuit met 7-2.

Noem je Den Haag, dan noem je meteen John Versteeg. De goalgetter bleek dit seizoen veel te sterk voor de verdedigers van de Eerste Divisie. In veertien wedstrijden kwam de oud-international tot 24 goals en 26 assists. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor de jonge Ramon van Waardenburg. De 21-jarige aanvaller viel net buiten de boot bij het eerste team van Hijs Den Haag. Net als Ronald Wurm, heeft van Waardenburg een aantal seizoenen in Tsjechie gespendeerd. Dit seizoen heeft van Waardenburg aangetoond dat hij eigenlijk een niveau hoger thuishoort.

Den Bosch zal op jacht gaan naar de tweede titel op rij nadat de club jarenlang zonder eerste team opereerde. Red Eagles eindigde als derde dankzij een dip in januari. De Bosschenaren bleven ongeslagen tot 9 januari. Toen leed Den Bosch de ruime nederlaag in Den Haag. In de daaropvolgende weken verloor Den Bosch met 1-5 van Zoetermeer en met 5-4 van Tilburg.

De eindklassering zal echter niet voor paniek zorgen. Ook vorig seizoen eindigde Den Bosch als derde en wist het zonder thuisvoordeel toch kampioen te worden. De ploeg van Den Bosch zit vol met ervaring. De topscorers zijn de gebroeders Verdonschot die in het verleden al aangetoond hebben niet te misstaan in de eredivisie.

De eerste wedstrijd wordt zaterdagavond in De Uithof gespeeld. De wedstrijd zou eerst vrijdagavond worden gespeeld. Dit tijdstip kon echter geen doorgang vinden naar aanleiding van een ammoniaklek woensdagavond in de Uithof.