ED Lions Eaters glimlach dec18

18 december 201812:00

ED: Winst voor koplopers Lions en GIJS

Dordrecht Lions en GIJS Groningen blijven de koplopers in de Eerste Divisie. Dordrecht won in eigen huis van Geleen en Groningen was te sterk voor Zoetermeer Panters. Eindhoven komt de top drie binnen na een overwinning in Nijmegen.

Zoetermeer Panters 2 – GIJS Groningen

Groningen moest op vrijdagavond al aan de bak in Zoetermeer en de toeschouwers moesten lang wachten op een doelpunt. Pas in de 35e minuut opende Tim Bartels shorthanded de score namens Groningen. Nog geen dertig seconden later verdubbelde Danny Kerstholt, wederom shorthanded, de score naar 0-2. Pepijn van Dalen scoorde in de 38e minuut de aansluitingstreffer namens de thuisploeg.

In de derde periode wist Groningen binnen zeven minuten het duel te beslissen. Door doelpunten van Joop Uchtman, Sebastiaan Snijder en Senna Miller liep GIJS uit naar 1-5. Axel Lahtinen bepaalde zeven minuten voor tijd de eindstand op 2-5.

Dordrecht Lions – Smoke Eaters Geleen 2

Zaterdagavond zagen 120 toeschouwers in Dordrecht de thuisploeg winnen van Smoke Eaters. Heel lang leek er weinig aan de hand voor Lions. De ploeg van coach Don Galjaard pakte in de eerste periode en 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Martijn Broerse, Floris Veenhuizen en Levy Galjaard. Youri Penders deed wat terug namens Geleen zodat de eerste pauze werd bereikt met een 3-1 tussenstand.

In de tweede periode vergrootte Milan Boer de marge voor Dordrecht naar drie goals. Voor twee spelers zat de wedstrijd er al op na 37 minuten. Rens de Jongh (Lions) en Bram Zwarthoed (Geleen) kregen een game misconduct van referee Paul Wolber wegens roughing.

Aan het begin van de derde periode ging Lions verder met scoren. Jasper Busink zorgde voor de 5-1 en daarmee leek de periode verder een formaliteit te worden. Geleen kwam echter sterk terug. Denis Parent scoorde al snel de 5-2 en in de laatste vijf minuten kwamen de Limburgers via Hendrik Giesbers en Rick Janssen zelfs terug tot 5-4.

Een Geleense gelijkmaker zat er niet in. Dion van ‘t Hof zorgde voor opluchting aan Dordtse zijde door een empty netter te scoren. Daarmee bleven de punten in Dordrecht. Lions gaat samen met GIJS aan kop, beide ploegen hebben 27 punten uit 12 wedstrijden.

Foto's Rene Kamps

Nijmegen Devils 2 – Eindhoven Kemphanen

Vorige week wonnen de mannen van Nijmegen nog tegen titelkandidaat Heerenveen. Zondagmiddag kon de ploeg die prestatie niet evenaren tegen Eindhoven. Kemphanen won overtuigend in het Triavium. De eerste schoten op doel leverden al meteen twee goals op voor de bezoekers. Rastislav Veres en Roderick van den Hout, die het seizoen begon bij Nijmegen in de Beneliga, zorgden voor vreugde aan Brabantse zijde. Na een kwartier scoorde Damian Kluijtmans de derde goal voor Eindhoven.

Via Mitchel van Holten kwam Nijmegen na bijna 28 minuten op het scorebord. Daarna liep Eindhoven toch weer uit. Na 60 minuten bleef de teller steken op 4-10 in het voordeel van Eindhoven, dat maar blijft winnen. Veres tekende voor vier doelpunten, Damian Kluijtmans voor drie doelpunten en Roderick van den Hout voegde twee goals toe aan het totaal.

Eindhoven staat door de zege op de derde plaats met 25 punten uit 12 wedstrijden.

Amsterdam Tigers 2 – Tilburg Trappers 3

Eindhoven moet de derde plek nog wel delen met Tilburg Trappers. De mannen uit Tilburg wonnen eenvoudig met 3-7 in Amsterdam. Bjorn Willemse, Dennis Donders en Luuk Brekelmans waren allen goed voor twee doelpunten. Jonty van den Berg was goed voor het eerste Tilburgse doelpunt van de wedstrijd. Namens Amsterdam kwamen Michael van den Ende, Kalle Pirinen en Savine Wielenga tot scoren.

Hijs Hokij Den Haag 2 – Red Eagles Den Bosch

Ook in de Uithof was het net als in Zoetermeer lang wachten op het eerste doelpunt. Na 23 minuten scoorde Sven Vlaardingerbroek de eerste goal voor Den Haag. Den Bosch kwam via Cain Stojanovic nog wel op gelijke hoogte. Vlak voor het einde van de tweede periode zette Erlend van der Burg de Haagse ploeg weer op een voorsprong.

In de derde periode wist Hijs de voorsprong uit te bouwen. Doelpunten van Wesley de Bruijn, Thomas van Wissen en Donovan de Zwart bepaalden de eindstand op 5-1. Daarmee blijft Den Haag in het spoor van de koplopers met 24 punten uit 12 wedstrijden.