Div ED logos 201415

29 december 201421:31

ED: Zevende zege Amsterdam

Slechts Ă©Ă©n wedstrijd in de Eerste Divisie dit weekeinde. Amsterdam won in eigen huis met 7-4 van Den Bosch en handhaaft zich daarmee op de derde plaats van de ranglijst.

Een dubbelslag van Justin Evers gaf Den Bosch voor bijna 380 toeschouwers in de Jaap Edenhal vroeg het initatief in de spannende wedstrijd. Het was Calvin Pohlman die met een shorthanded goal zijn team vlak voor het einde van de periode terugbracht in de wedstrijd. De goal vormde de eerste van vier op een rij voor de Tijgers.

Daniel Lam zorgde na 31 minuten voor de gelijkmaker, waarna John Versteeg en wederom Pohlman binnen twee minuten de stand op 4-2 wist te brengen. Weer anderhalve minuut later was het echter Denzl den Besten die de marge terugbracht tot Ă©Ă©n goal.

Nadat Bryan Hoogenraad met opnieuw een shorthanded goal Amsterdam weer verder op voorsprong had gebracht, kwam Den Bosch nog een keer terug tot op Ă©Ă©n goal viaMark Schra. John Versteeg en Julian Berteling (empty net) brachten de eindstand echter op het scorebord. Amsterdam, dat zijn zevende zege van het seizoen boekte, is nu met 68 doelpunten de meestscorende ploeg in de Eerste Divisie. Den Bosch staat vooralsnog met vijf punten minder op de zevende plaats van de ranglijst.

Het programma gaat weer verder op zaterdag 3 januari met wedstrijden tussen Zoetermeer en Heerenveen en Eindhoven en Tilburg. Op zondag komt Zoetermeer dan nog een keer in actie, deze keer uit bij Dordrecht. Vrijdag negen januari staat dan de kraker tussen Den Haag en Zoetermeer op het programma in wat een zeer goed gevulde Uithof lijkt te worden.