Eaters vs chiefs 301011

30 oktober 201122:52

Eenvoudige zege voor Eaters

Eaters Geleen herstelde zich van de nederlaag in Den Haag. In eigen huis won de ploeg van Chris Eimers simpel met 8-2 van Leuven Chiefs. Erik Tummers en Ian McDonald scoorden beiden tweemaal. Turnhout rekende al even eenvoudig af met Amsterdam.

Geleen Eaters - Leuven Chiefs
Al in de eerste periode sloeg de thuisploeg toe. Bijna 800 toeschouwers in Glanerbrook zagen de eerste treffer na precies vijf minuten spelen. Tijdens de eerste powerplay van de avond, wist Shawn Collymore te scoren. Voor de 28-jarige Canadees was het zijn zevende doelpunt van het seizoen. Twee minuten later verdubbelde Erik Tummers de Geleense voorsprong op aangeven van David Burgess. Diezelfde Burgess maakte er na zeventien minuten 3-0 van.

Na de pauze ging Geleen vrolijk door. Via Ian McDonald en Mike Looby stond er al snel een 5-0 voorsprong op het bord. Halverwege de periode was dat voor coach Chris Eimers genoeg om het jonge talent Rowan Delil het ijs op te sturen. Helaas voor de jonge goalie wisten de Belgen binnen drie minuten tweemaal te scoren. Jan Mertens en Olivier Bouchard waren de doelpuntenmakers voor Leuven. Daarna wist Delil zijn doel schoon te houden. Vlak na de treffer van Bouchard, scoorde Erik Tummers zijn tweede doelpunt. De international voorkwam daarmee meteen enige hoop op een comeback van Leuven.

In de slotperiode wist de thuisploeg nog twee doelpunten te produceren. Ian McDonald en Akim Ramoul wisten voormalig Eater Bjorn Steijlen te passeren. Voor Ramoul betekende het zijn eerste doelpunt na zijn terugkeer op het oude nest.

Door de 8-2 zege blijft Geleen koploper in de bekercompetitie. Achtervolger Den Haag heeft drie punten minder maar heeft nog wel twee wedstrijden tegoed.

Turnhout White Caps - Amsterdam Capitals
Turnhout won in eigen huis met betrekkelijk gemak van Amsterdam Capitals. Tommy Lange had twee goals en twee assists in de 7-1 overwinning. De enige Amsterdamse treffer kwam van de stick van Joy Turpijn.

Amsterdam hield bijna elf minuten de nul vast, maar dat was niet genoeg om te voorkomen dat de tiende nederlaag op rij werd geleden. De ploeg heeft ook 49 goals meer geĂŻncasseerd dan de nummer voorlaatst op de ranglijst, Leuven. Die ploeg won tot nu toe Ă©Ă©n wedstrijd, tegen Capitals.

Tommy Lange opende de score namens Turnhout, dat shorthanded via Valerijs Filimonovs later in de periode uitliep naar 2-0. Het voornaamste verschil werd echter gemaakt in de tweede doorgang toen Lange, Robert Torney, Don Geerts en Dustin DeGagne allen tot scoren kwamen, onderbroken door de goal van Turpijn. In de slotperiode sloeg ook Lorentz Luyckx nog toe.

Amsterdam vervolgt de bekercompetitie vrijdag in eigen huis tegen Eindhoven. Leuven komt op zaterdag weer in actie als de Belgische landskampioen Turnhout op bezoek komt.