Eerste Divisie lachende Lions nov18

13 november 201807:00

Door Remco

Eerste Divisie: Dordrecht verrassende koploper

De Eerste Divisie is alweer zeven speeldagen onderweg. Afgelopen weekend bleef Dordrecht Lions als enige ploeg ongeslagen. Naaste achtervolger Tilburg Trappers leed de eerste nederlaag van het seizoen.

Koploper Dordrecht

Zeven duels, zeven keer winst, waarvan Ă©Ă©n zege in overtime. Dat zijn de indrukwekkende rapportcijfers voor Dordrecht Lions. De ploeg van coach Don Galjaard won afgelopen weekend eenvoudig met 7-1 van Amsterdam Tigers 2. De Amsterdammers zijn als enige ploeg in de Eerste Divisie nog puntloos.

Bij Dordrecht vinden we een hoop spelers die al langer voor de club spelen zoals Jasper Busink, Milan Boer, Florian Nelemans en Floris en Falco Veenhuizen. Topscorer is Floris Veenhuizen met 10 goals en 5 assists. In de verdediging is Luke Zwartbol weer terug in zijn geboortestad. De voormalig jeugdinternational speelde twee seizoenen in de Beneliga bij Den Haag en Zoetermeer. Don Galjaard is bezig aan zijn tweede seizoen in Dordrecht als hoofdtrainer.

Foto's: René Kamps

Titelverdediger Groningen

GIJS Groningen was het afgelopen seizoen oppermachtig in de Eerste Divisie. Dit seizoen heeft de ploeg van speler-coach David Bartos al twee nederlagen te pakken. Bartos is de opvolger van coach Arjan Peters die afgelopen seizoen naar Leeuwarden vertrok. Zaterdag verloor Groningen in Geleen met 4-3 nadat de ploeg een 0-2 en een 1-3 voorsprong verspeelde. Groningen staat na zeven wedstrijden op een gedeelde derde plaats met Den Haag. Beide ploegen hebben vijf punten achterstand op koploper Dordrecht.

Den Haag verloor zondag stevig met 2-8 van UNIS Flyers 2. Jari Hiemstra noteerde een hattrick namens de bezoekers. Flyers, vorig jaar runner-up, heeft nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van Den Haag en Groningen. Qua verliespunten doet Heerenveen het Ă©Ă©n punt beter.

Foto: Stefan van der Spek (SvdS fotografie)

Eerste Divisie Grizzlies Kersholst nov 18
— © RenĂ© Kamps

Opmars Eindhoven

Eindhoven Kemphanen verloor de eerste drie wedstrijden van het seizoen, maar het begint in Eindhoven steeds beter te draaien. Afgelopen weekend won Eindhoven thuis met 10-1 van Leeuwarden Capitals en zondagavond won het knap in en tegen Tilburg met 2-4. Tilburg was tot zondagavond nog ongeslagen. Het derde team van Trappers beschikt over een brok aan ervaring met Bjorn Willemse, Robbert Maas, Mark en Dennis Donders.

Kemphanen-coach Peter van Kaam heeft nog een aantal spelers over die de afgelopen jaren in de Beneliga speelde voor Kemphanen. Dat geeft Eindhoven een mooie basis voor een hoge positie in de Eerste Divisie. Zo zullen er genoeg collega-coaches in de Beneliga zijn, die spelers als de gebroeders Kluijtmans graag bij hun team zouden halen. Kemphanen verloor vandaag wel goalie Junior van de Hout. Hij maakt de overstap naar het Beneliga team van Tilburg Trappers.

Sinds een aantal weken kan Eindhoven ook beschikken over de Slowaak Rastislav Veres. Na vier wedstrijden staat de 24-jarige aanvaller op 9 goals en 9 assists. Veres probeert ijshockey te combineren met zijn baan. Tegen Tilburg was Veres goed voor Ă©Ă©n goal en drie assists. Joey Beeren was ook belangrijk met twee treffers.

Foto: Roel Louwers (ISOsports Sportfotografie)

Eerste Divisie Kemphanen juichen Kluijtmans nov 18
— © RenĂ© Kamps

​Routiniers doen het goed op de topscorerslijst

De topscorerslijst in de Eerste Divisie wordt aangevoerd door drie ervaren spelers. De 35-jarige Danny Kerstholst (GIJS) gaat ruim aan de leiding met 29 punten (10 goals, 19 assists). Op de tweede plek volgt Zahir Hup (Heerenveen) met 21 punten (11 goals, 10 assists). De bronzen medaille is voorlopig in handen van oud-international Bjorn Willemse. De voormalige verdediger heeft als aanvaller in de Eerste Divisie al 20 punten achter zijn naam. De 34-jarige Willemse heeft al veertien keer gescoord in acht wedstrijden.

Ranglijst

1. Dordrecht Lions 7-20
2. Tilburg Trappers 3 8-19
3. GIJS Groningen 7-15
4. HIJS Hokij Den Haag 2 7-15
5. UNIS Flyers 2 6-13
6. Eindhoven Kemphanen 7-10
7. Zoetermeer Panters 2 7-8
8. Nijmegen Devils 2 6-7
9. Smoke Eaters Geleen 2 7-7
10. OrangeGas Capitals Leeuwarden 6-6
11. Red Eagles Den Bosch 7-3
12. Amsterdam Tigers 2 7-0

Delen