Flyers2 Zahir Hup feb18

27 november 201807:00

Door Remco

Eerste Divisie: Koploper Lions tweemaal onderuit

Het was een uitstekend weekend voor het tweede team van UNIS Flyers. Eerst won Heerenveen met ruime cijfers in Zoetermeer en ook zondag won Heerenveen in eigen huis van koploper Dordrecht Lions. De koploper had een dag eerder ook al verloren van Capitals Leeuwarden. Hijs Hokij Den Haag won thuis van Tilburg en achterhaalde daarmee Dordrecht.

Fries weekend Dordrecht

Zaterdagavond kwam Capitals Leeuwarden vanuit Friesland richting Dordrecht. De nummer tien van de Eerste Divisie pakte verrassend de overwinning in overtime. Dordrecht trad aan zonder verdediger Luke Zwartbol. De talentvolle Zwartbol vertrekt naar het Beneliga team van Nijmegen Devils.

Zonder Zwartbol kwam Dordrecht wel al na 34 seconden op voorsprong door een treffer van Martijn Broerse. Vlak voor het einde van de tweede periode bracht Niels Wierstra op de powerplay zijn Capitals op gelijke hoogte. Die stand bleef op het bord tot de overtime. Al in de eerste extra minuut scoorde Pim van der Meulen de winnende treffer.

Zondagmiddag moest Dordrecht op bezoek bij Flyers. In een doelpuntrijke wedstrijd trok Heerenveen met 7-5 aan het langste eind. De 29-jarige Zahir Hup was belangrijk voor Flyers met drie treffers en twee assists. Dordrecht keek lange tijd tegen een achterstand aan, twaalf minuten voor tijd kwam Lions voor de tweede keer op gelijke hoogte. Scott van Rijswijk scoorde de 5-5. Vier minuten later viel toch de game-winning goal van Hup en daarna scoorde international Hilde Huisman de laatste treffer: 7-5.

Flyers verloor de eerste twee wedstrijden van het seizoen (tegen Tilburg en Groningen). Daarna won Flyers zesmaal op rij, inclusief de twee overwinningen dit weekend. Vrijdag had Flyers al met 2-7 gewonnen van Zoetermeer Panters. De thuisploeg kwam tot tweemaal toe op voorsprong in de eerste periode. Flyers scoorde daarna echter zes onbeantwoorde goals.

Door de zeges klimt Flyers naar de derde plaats met 19 punten uit 8 wedstrijden.

Archieffoto boven artikel: SvdS Fotografie

Den Haag en Eindhoven rukken op

Eindhoven Kemphanen blijft ook maar winnen. Zaterdagavond vermorzelde Eindhoven regerend kampioen Groningen met 11-3. GIJS kwam gehavend naar Eindhoven met slechts 1 goalie en 12 veldspelers. Via Danny Kerstholt kwam Groningen nog wel op voorsprong maar daarna sloeg Eindhoven toe via een hattrick van Tom Hemmes en een treffer van de Slowaak Veres. Vlak voor de pauze deed de pas 16-jarige Senna Miller nog wat terug namens de bezoekers.

Na de eerste periode was er geen houden meer aan voor Groningen. Willem Bless en Lucca Kluijtmans scoorde beiden tweemaal. Ook Roderick van den Hout scoorde in zijn eerste duel na de transfer vanuit Nijmegen.

Na de vierde overwinning op rij, blijft Kemphanen weliswaar zesde. Toch is het verschil met nummer vijf Groningen nu verkleind tot twee punten.

Vlak boven Groningen staat Heerenveen nu gelijk met Tilburg Trappers 3. De Tilburgers hebben net als Heerenveen 19 punten maar 1 wedstrijd meer gespeeld. Tilburg ging zondagmiddag met 4-0 onderuit in en tegen Hijs Hokij 2. De Haagse ploeg klimt daardoor naar een gedeelde eerste plaats met Dordrecht Lions.

Foto's Hijs - Tilburg van Robert Bos

Overige duels

Tenslotte nog een blik op de twee resterende wedstrijden van het afgelopen weekend. Smoke Eaters Geleen won nipt met 5-6 de uitwedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch. De thuisploeg ging na twee periodes nog met 4-2 aan de leiding. Geleen kwam in de derde periode sterk terug. Drie treffers binnen vier minuten gaf Geleen de eerste voorsprong van de avond. Joey Mei bracht Den Bosch nog op gelijke hoogte met zijn tweede goal van de avond. Drie minuten voor tijd werd Bram Zwarthoed echter de matchwinner voor Geleen.

We eindigen de wekelijkse roundup met Nijmegen Devils 2. Die ploeg won de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Amsterdam Tigers 2 met 0-7. Eric Hoogvliets scoorde driemaal voor Nijmegen en ook Dave Stappershoef was trefzeker met twee doelpunten. Daarmee passeerde Nijmegen Zoetermeer op de ranglijst. Nijmegen staat zevende met 13 punten uit 9 wedstrijden. Zoetermeer volgt op twee punten achterstand en daarna komt Geleen met 10 punten. Leeuwarden sluit ook aan dankzij de fraaie zege in Dordrecht. Capitals heeft 8 punten uit 8 wedstrijden.

Delen