Amsterdam feestje na winst 081212

9 december 201202:04

Door Joep Meijsen

Eerste overwinning voor Amsterdam

Amsterdam wist zaterdag de hatelijke nul van zich af te schudden. De ploeg van Ron Berteling was in eigen huis met 3-2 te sterk voor Eindhoven Kemphanen. Eaters verstevigde tegelijkertijd de vierde plek met een overwinning op Herentals.

Daarmee zet Eaters de ongeslagen reeks onder Andy Tenbult verder door. Mitch Bruijsten had twee goals en twee assists in een 1-6 overwinning voor de ploeg uit Nederlands Limburg. De andere doelpuntenmakers waren Jeffrey Mens, Tomo Hafner, Mike Forgie en Lars van Sloun.

Eaters besliste de wedstrijd in de derde periode met drie goals zonder antwoord van de Belgische regerende lands- en bekerkampioen. Eaters begint daarmee een behoorlijke marge op te bouwen ten opzichte van zowel Eindhoven Kemphanen als Herentals. Het verschil bedraagt, mede door de nederlaag van Eindhoven in Amsterdam, intussen tien respectievelijk twaalf punten.

Amsterdam wist, net als vorig seizoen, in december voor het eerst te winnen. De ploeg van Ron Berteling pakte een 3-2 overwinning op Eindhoven Kemphanen, dat met Thomas Jeukens een beroep moest doen op de vierde doelman dit seizoen. Met zowel Deniz Mollen als Edward Noortman niet beschikbaar, nam Nina van Orshaegen waar als back-up.

Amsterdam pakte op de valreep van de eerste periode via Bill Horton de voorsprong en liep via Julian Berteling in de tweede doorgang zelfs uit naar een relatief riante 2-0 voorsprong. In de slotperiode knokte Eindhoven zich via twee powerplay-goals van Pippo Limnell alsnog langszij, maar de Nederlandse ijshockeylegende John Versteeg wist zes minuten voor tijd toch de punten in Amsterdam te houden.