Tilburg Trappers in actie in het seizoen 2019/20 tegen Krefeld
Tilburg Trappers in actie in het seizoen 2019/20 tegen Krefeld — © Arie Leeuwesteijn

21 oktober 202006:57

Door Joep Meijsen

Eerste thuisduel Trappers omgezet

Tilburg Trappers opent het nieuwe Oberliga-seizoen met twee uitwedstrijden. Daarmee ontloopt de ploeg het verbod op competitiesport in Nederland.

Dat meldt Brabants Dagblad. Trappers zou eigenlijk op 8 november voor het eerst in eigen stadion aantreden tegen Hammer Eisbären. Het kabinet maakte onlangs bekend geen verdere uitzonderingen te willen toestaan binnen de huidige beperkingen op sport. Daardoor was het de vraag hoe Tilburg met de eerste thuiswedstrijd om zou gaan.

Tilburg opent het nieuwe Oberliga-seizoen op vrijdag 6 november bij Hannover Indians. Twee dagen later zou dus de thuiswedstrijd tegen Hamm op het schema staan, maar deze is nu omgezet in een uitwedstrijd. Het volgende thuisduel staat voor vrijdag 13 november op het programma als Erfurt een bezoek moet brengen aan Nederland.

De huidige semi-lockdown duurt nog tot 11 november. Vooralsnog is nog onduidelijk of dan ook de huidige beperkingen worden opgeheven. Trappers blijft, ondanks de beperkingen, wel doorgaan met de voorbereidingen. Trainingen zijn aangepast aan de geldende voorschriften.