23 oktober 200700:00

Eerste verlies voor Lions

Dordrecht Lions verloor afgelopen weekend de ongeslagen status. Zoetermeer Panters was met 4-3 te sterk voor Dordrecht. Utrecht versloeg Heerenveen met 5-2 en tenslotte versloeg Eindhoven thuis Geleen met 7-3.

Zoetermeer - Dordrecht

Zoetermeer Panters heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Voor 150 toeschouwers begon Zoetermeer agressief aan de wedstrijd tegen Dordrecht. Na bijna drie minuten spelen opende Dennis van der Bol de score voor de thuisploeg. Ondanks een overwicht verzuimde Zoetermeer door te drukken. De Panters kregen genoeg kansen maar goalie Peter Seton hield Dordrecht in de race. De bezoekers kwamen zelfs na negen minuten op gelijke hoogte. Willy Schut passeerde Paul Rijsdam op aangeven van Jeroen Beulink.

In het restant van de eerste bleef Zoetermeer de betere ploeg maar dat leverde geen goals op. De tweede periode kende het zelfde spelbeeld met wederom Peter Seton als uitblinker aan Dordtse zijde. Mede dankzij enkele fraaie reddingen zou er niet gescoord worden in de tweede periode.

Dordrecht kwam fris uit de kleedkamer voor de derde periode en pakte in de eerste vijf minuten tot twee keer toe een voorsprong. Don Galjaard schoot eerst de 1-2 binnen alvorens Thomas ter Haar beide teams weer op gelijke hoogte bracht. Een halve minuut later scoorde Robin Hageman zijn derde treffer van het seizoen en gaf daarmee de Lions een vernieuwde voorsprong: 2-3.

Die voorsprong leek Dordrecht vast te houden maar vlak voor tijd ging het mis. In de 59e minuut was het wederom Thomas ter Haar die met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd naar overtime schoot. Al in de eerste minuut van de overtime was het weer raak voor Zoetermeer. Op aangeven van speler-coach Jeroen Admiraal was het Tonny Staal die de game-winning goal liet noteren.

Ondanks het verlies gaat Dordrecht nog wel aan kop in de Eerste Divisie met tien punten uit vier wedstrijden. De achtervolgers Utrecht Dragons en Tilburg Trappers hebben één punt minder maar zij hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Zoetermeer is eindelijk van de hatelijke nul af. De ploeg staat nu vijfde met twee punten uit drie wedstrijden.

Utrecht - Heerenveen

Utrecht Dragons kreeg voor het eerst serieuze tegenstand. De jonge ploeg uit Heerenveen kwam verrassend sterk voor de dag tegen de grote titelkandidaat. Voorafgaande aan de wedstrijd werd op de Vechtsebanen de nieuwe business lounge in gebruik genomen. Deze is vernoemd naar de in 1999 overleden ijshockeylegende Frans Henrichs en werd geopend door de weduwe van Henrichs.

De 400 aanwezige toeschouwers zagen tot hun grote schrik de bezoekers uit Friesland de score openen. Na bijna twee minuten nam Jeroen van Olphen de eerste treffer voor zijn rekening. Utrecht stelde in het restant van de eerste periode orde op zaken. Ondanks een uitstekend keepende Martijn Maghielse in het doel van de Flyers, wist Utrech driemaal te scoren. John Versteeg, Valentijn Faber en de Slowaak Juraj Fodrek waren de doelpuntenmakers.

In de tweede periode waren het wederom de Flyers die eerst scoorden. Jaap Kroon verkleinde in de 25e minuut de achterstand naar één doelpunt. Maar al snel hersteld John Versteeg de voorsprong van twee doelpunten.

De 4-2 tussenstand bleef lang op het bord mede dankzij Maghielse en zijn collega aan Utrechtse kant Wouter Leenen. De Utrechtse goalie kwam halverwege de derde periode hard in aanraking met Linton Posthumus die dankzij deze actie met een game misconduct en een match penalty vroegtijdig de kleedkamer mocht opzoeken. In het daaropvolgende opstootje ontving ook routinier Kees Slagmolen een game misconduct.

Het slotakkoord was voor John Versteeg. De van Nijmegen overgekomen aanvaller bepaalde vier minuten voor tijd de eindstand op 5-2. Versteeg staat na drie wedstrijden al op zeven goals en zeven assists en is daarmee veruit koploper van de topscorerslijst.

Eindhoven - Geleen

De jonge Smoke Eaters liepen tegen de vierde achtereenvolgende nederlaag aan tegen Eindhoven IJsbrekers. De IJsbrekers wonnen met 7-3 om zodoende hun tweede overwinning van het seizoen binnen te slepen. Johnny van Putten was de topscorer aan Brabantse zijde met drie goals. Halverwege de tweede periode leidde Eindhoven met 2-0 door de eerste twee treffers van van Putten. In de 33e minuut wist Lars Engwegen met een powerplaygoal de marge naar één goal te verkleinen. Twee minuten voor tijd was het echter Frans van den Boomen die Eindhoven op 3-1 bracht.

De wedstrijd leek beslist toen Nick Verschuren de Eindhovenaren vroeg in de derde periode op een 4-1 voorsprong bracht. De Limburgers kwamen sterk terug via goals van Mark Siemonsma en Bryan Kolodziejczyk. Verder kwamen de Eaters niet en Eindhoven liep in het laatste gedeelte van de wedstrijd simpel uit naar de 7-3 eindstand.