Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

Eerste zege voor Amsterdam Tigers

Amsterdam Tigers is de Beneliga begonnen met een overwinning. In een duel vol met goals en strafminuten won Amsterdam met 7-6 van Nijmegen Devils. Zoetermeer won met 8-0 van Den Bosch en in de bekercompetitie won Den Haag in Eindhoven.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Voor Amsterdam was het een mooie dag. De club presenteerde de nieuwe shirts aan het eigen publiek en sloot de dag af met de eerste drie punten van het seizoen. Tigers greep in de eerste periode een 3-1 voorsprong met onder andere twee treffers van de nieuwe speler Ivan Muso. Maar het grote verhaal van de eerste periode waren de 129 strafminuten die referee Paul Wolber uitdeelde. Een flinke vechtpartij was het einde van de wedstrijd voor Calvin Hendriks, Jesse Hendriks en Harley Verkroost namens Nijmegen. Verkroost kreeg een match terwijl de andere twee kemphanen een game misconduct kregen. Voor Amsterdam konden Sam van Duin en Rocco van Hoorn ook met een game misconduct richting de kleedkamer. Vlak voor het einde van de periode verkleinde Levi Houkes de achterstand voor Nijmegen met een shorthanded goal.

Na de pauze kwam Nijmegen weer langszij. Marek Pitka scoorde al snel de 3-3. Daarna zorgden John Versteeg en Tobias Kathan voor een nieuwe voorsprong van twee goals voor de thuisploeg. Kay Gielen bracht Nijmegen met twee goals nog voor het einde van de tweede periode voor de derde keer op gelijke hoogte. Devils verloor wel een vierde speler in deze periode. De Litouwse international Aivaras Bendzius kreeg een game misconduct wegens boarding.

In de slotperiode haalde Amsterdam alsnog de winst binnen. Chris Louwers en Calvin Pohlman zorgden voor de twee beslissende doelpunten. Kay Gielen voltooide zijn hattrick nog in de slotfase maar het bleef bij 7-6.

Zoetermeer start ook met winst

Zoetermeer Panters is de Beneliga ook gestart met een zege. In eigen huis versloeg Panters de jonge ploeg van Red Eagles Den Bosch met 8-0. Cas Staps, Scott van den Elskamp en Joy Turpijn scoorden tweemaal voor Zoetermeer. De overige goals kwamen op naam van Michael van Rijswijk en Luke Zwartbol. Voor Den Bosch was het al de tweede nederlaag in de Beneliga.

LummusLED Eindhoven Kemphanen - Hijs Hokij Den Haag

Na de winst op streekgenoot Zoetermeer op vrijdagavond, won Hijs Hokij Den Haag ook een dag later in en tegen Eindhoven. In de eerste periode leek het alsof Den Haag de hele periode met vier man moest spelen met alle straffen tegen de ploeg van Chris Eimers. Na zeventien minuten kwam de thuisploeg ook nog op een 1-0 voorsprong na een goal van Damian Kluijtmans. Den Haag kwam anderhalve minuut later op gelijke hoogte. Met Donny van Musscher op de strafbank, scoorde Jeffrey Melissant shorthanded de 1-1. Nog voor het het laatste fluitsignaal in de eerste periode kwam Den Haag via de Slowaak Oliver Pataky op 1-2.

In de tweede periode liep Den Haag uit. Stace van Bentem en Donny van Musscher tilden de stand naar 1-4 in Haags voordeel. De eindstand werd uiteindelijk door Marco Bommezijn op 1-5 gezet. Den Haag verloor wel Stace van Bentem in de derde periode met een match penalty. Ook Lucca Kluijtmans moest voortijdig douchen met een game misconduct.

Door de overwinning gaat Den Haag soeverein aan de leiding in poule B van de bekercompetitie. Den Haag heeft nu negen punten uit drie wedstrijden. Zoetermeer staat met zes punten op de tweede plek. Eindhoven Kemphanen en Amsterdam zijn na twee wedstrijden nog puntloos.

Belgische beker

In de Belgische bekercompetitie won Luik opnieuw de topper tegen Leuven. Na een doelpuntloze eerste periode gaven doelpunten van Bryan Henry en Cheyne Matheson de Bulldogs een 2-0 voorsprong in het tweede bedrijf. Akim Ramoul zorgde al in de tweede minuut van de laatste periode voor de genadeklap. Daarna wisten beide ploegen nog éénmaal te scoren. Nathan Compere redde de eer voor Chiefs en Ramoul bepaalde met zijn tweede treffer de eindstand op 4-1.

Voor Turnhout Tigers is de bekercompetitie vooralsnog een lijdensweg. Antwerpen Phantoms vermorzelde Turnhout met 14-2. Sean McCann-Coppens scoorde een hattrick voor Phantoms.

Luik gaat aan de leiding met 12 punten na vier wedstrijden. Leuven volgt op de tweede plek met 9 punten uit vijf wedstrijden. Herentals en Antwerpen hebben beiden zes punten waarbij Antwerpen een wedstrijd meer heeft gespeeld. Turnhout en Mechelen hebben nog nul punten.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum