Flyers eimers scratch head 1213

25 oktober 201212:10

Door Joep Meijsen

Eimers en Smith bij Oranje

Clubcoaches Chris Eimers en Barry Smith nemen het Nederlands team onder hun hoede tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Boedapest. De bond gaat daarna zoeken naar een permanente oplossing.

Dat maakt de NIJB bekend. Chris Eimers is coach van Friesland Flyers, terwijl Barry Smith in de bank staat bij Tilburg Trappers. 'Dit is, op deze korte termijn, de ideale oplossing. We moesten, noodgedwongen, snel handelen en zijn dan ook erg blij met de medewerking van de beide coaches Ă©n hun clubs', zegt Theo van Gerwen namens de bond.

Hij heeft goede hoop voor het toernooi. 'We gaan naar het Olympisch Pre Kwalificatietoernooi om te winnen. Daarom is juist deze combinatie een goede. Barry Smith heeft als coach veel toernooi ervaring. Hij was assistent-coach van Team USA en coach van Denemarken U20 op een WK. Chris Eimers kent de Nederlandse internationals natuurlijk door en door. Hij heeft de afgelopen jaren bij Nijmegen, Geleen en nu Heerenveen zo’n beetje alle huidige internationals getraind.'

Het Nederlands team traint komende maandag voor het eerst gezamenlijk in de voorbereiding op het toernooi in Boedapest. Dat zou eigenlijk afgelopen maandag al gebeuren, maar die training viel in het water door het terugtreden van Larry Suarez als nationale coach.