Tijgers eimers

30 augustus 200700:00

Door Joep Meijsen

Eimers krijgt klus bij Flyers

Chris Eimers keert terug in het Nederlandse ijshockey. De voormalige international gaat aan de slag als trainer-coach van het Eerste Divisie-team van Heerenveen Flyers.

Eimers stopte aan het begin van het vorige seizoen als actieve speler, maar liet toen al weten niet ijshockeymoe te zijn en voor zichzelf nog wel een rol te zien in het Nederlandse ijshockeywereldje. Verdeeld over twee periodes in de jaren negentig speelde de geboren Groninger in totaal drie seizoenen voor Heerenveen. De laatste jaren was hij actief voor Amsterdam, terwijl hij vijftien jaar lang een vaste keuze was in Oranje.

Flyers maakt na enkele jaren van afwezigheid een comeback in de eerste divisie, die volgens de voorlopige indeling van de NIJB uit een recordaantal van negen clubs bestaat. De basis van de ploeg van Heerenveen zal bestaan uit de U20-ploeg die vorig jaar kampioen van Nederland werd. Dit team wordt aangevuld met ervaren krachten als Jeroen van Olphen, Paul Kroon (terug uit Groningen) en Jaap Kroon, die ieder eredivisie-ervaring meebrengen. Daarnaast keert Martijn Maghielse terug uit Den Haag. Het team zal worden aangevuld met spelers die vorig jaar voor de U17 van Flyers uitkwamen.

Andere teams in de eredivisie zijn Dordrecht, Geleen, Groningen Amsterdam, Tilburg, Utrecht, Eindhoven en Zoetermeer. Van nog niet alle teams is duidelijk of ze ook daadwerkelijk gaan deelnemen aan de competitie.