Kemphanen celebrate home 1213

2 maart 201323:50

Door Remco

Einde seizoen voor Kemphanen en G's

Voor twee ploegen vond vanavond de laatste wedstrijd van het seizoen plaats. Eindhoven sloot het seizoen af met een 6-3 overwinning op Geleen. Amsterdam eindigde met een 5-9 nederlaag tegen Herentals in een wedstrijd bomvol met vechtpartijen. Den Haag won nog met 2-5 van Friesland.

trong>Eindhoven – Geleen

Als afsluiting van het seizoen hadden alle supporters gratis toegang tot het ijssportcentrum in Eindhoven. 570 mensen vonden hun weg naar het stadion en die zagen Eindhoven met 6-3 winnen. Gregg Collins had twee goals en drie assists voor de thuisploeg. De overwinning van Eindhoven veranderde niets aan de eindklassering voor de Kemphanen. Zij eindigen het seizoen op een zesde plek met 35 punten. Voor Eindhoven was dit seizoen het bereiken van de bekerfinale het absolute hoogtepunt.

Tegenstander Geleen kon de krachten sparen. Morgen wacht voor de Limburgers nog de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen Tilburg Trappers. Komende vrijdag begint voor Eaters de halve finale tegen Den Haag.

trong>Amsterdam – Herentals

In de Jaap Edenhal waren maar liefst 850 toeschouwers getuige van een doelpuntrijke wedstrijd die bovendien boordevol vechtpartijen zat. In totaal moest scheidsrechter Debby Hengst maar liefst 211 strafminuten uitdelen. Beide ploegen kregen vier game misconducts aan de broek en gaven het publiek een spectaculair slot van het seizoen.

Herentals had na de eerste periode de overwinning al veilig gesteld. De Belgische formatie leidden na twintig minuten ijshockey al met 1-5. Die marge werd vastgehouden door Herentals en uiteindelijk bleef de teller steken op 5-9. Kevin Undershute had drie doelpunten voor Herentals en topscorer Matt Crowell kon nog mooi werken aan zijn puntentotaal door zes assists op te pikken.

Voor Amsterdam wisten Joey Oosterveld en international Marcel Kars tweemaal te scoren. Amsterdam sluit daarmee het seizoen af op de laatste plaats met slechts twee overwinningen. Beide zeges kwamen tot stand in eigen huis tegen Eindhoven Kemphanen. Herentals besluit de Eredivisie morgen thuis tegen Friesland Flyers.

trong>Friesland – Den Haag

Friesland Flyers en Hijs Den Haag maken zich allebei op voor de play-offs. Den Haag begint vrijdag thuis tegen Geleen en Friesland moet aan de bak in de serie tegen Tilburg. Ook die twee ploegen spelen vrijdag de eerste wedstrijd in Tilburg.

Ondanks dat er niks meer op het spel stond in Thialf, waren er maar liefst 2100 mensen aanwezig in Heerenveen. De thuisclub wist tot tweemaal toe terug te komen van een achterstand, maar koploper Den Haag nam in de laatste periode definitief afstand van de Friezen. Door goals van Jamie Visser, Brandon Campos en Ronald Wurm wonnen de Hagenezen met 2-5.