4 december 201123:57

Eindhoven en Den Haag samen aan kop

Eindhoven Kemphanen en Hijs Den Haag staan voorlopig bovenaan in de North Sea Cup. Eindhoven bleef ongeslagen door te winnen in Turnhout. Den Haag had geen kind aan Leuven. Tilburg beëindigde de losing streak door Herentals te verslaan.

Turnhout - Eindhoven

Turnhout maakt moeilijke tijden door. De voorraad aan spelers begint langzamerhand op te raken. Vanavond trad Turnhout aan met vijf verdedigers en zes aanvallers. Eindhoven kwam al snel op voorsprong. Bij de eerste powerplay wist Levi Houkes te scoren, zijn zevende treffer van het seizoen. Daarna liep Eindhoven tegen een aantal straffen aan maar Turnhout was niet in staat om de gelijkmaker te produceren. Kemphanen liep in het restant van de eerste periode uit naar een 0-3 voorsprong via goals van Emil Andersson en Mario Mjelleli.

In de tweede periode nam Eindhoven definitief afstand van de tegenstander. Marc Donders en Mike Verschuren waren beide trefzeker. Donders was tegen Amsterdam ook al goed voor twee doelpunten.

De derde periode eindigde in een gelijkspel. Nick Verschuren tekende voor de 0-6. Het slotakkoord was voor Turnhout. Tommy Lange redde de eer voor de thuisploeg met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen.

Eindhoven kan zich nu opmaken voor de tweede wedstrijd in de halve finale van de beker. Woensdag komt Den Haag op bezoek in de Lichtstad.

Leuven - Den Haag

Den Haag zal in ieder geval redelijk fris aan de start staan woensdagvond. De Hagenaars kenden een bijzonder eenvoudig weekend. Na de ruime zege tegen Heerenveen, won de ploeg van Alexander Selivanov met 0-10 in Leuven. Selivanov bleef zelf vanavond langs de kant.

Voor Stace van Bentem was het wel een speciale wedstrijd. De 19-jarige aanvaller scoorde zijn eerst twee doelpunten op het hoogste niveau. Na acht minuten stond het al 3-0 voor Den Haag na goals van Easter, Bruinsma en Stace van Bentem. Den Haag liep daarna simpel uit naar 10-0. Jan-Jaap Natte en Matt Korthuis scoorden beiden tweemaal. Fabian Schotel mocht na een half uur het stokje overnemen van starting goalie Imrich Petrik.

Tilburg - Herentals

Tilburg Trappers weet weer wat winnen is. Na drie verloren wedstrijden won Tilburg thuis met 7-0 van Herentals. Eerder dit seizoen won Herentals nog met 5-6 in Stappegoor.

Referee Chris Deweerdt had geen makkelijke avond in Tilburg. In totaal deelde de Belgische referee maar liefst 105 strafminuten uit. Jay Latulippe liep in de tweede periode tegen een game misconduct op wegens spearing. Latulippe beging de overtreding nadat de Amerikaan een elleboog van Ben Vercammen ontving. Voor Latulippe was het zijn tweede game misconduct van het seizoen, bij een derde volgt een schorsing.

Beide teams sloten de eerste periode af zonder te scoren. Tilburg was wel de bovenliggende partij en wist maar liefst vijfmaal paal of lat te raken. Pas na 27 minuten viel de openingstreffer. Captain Diederick Hagemeijer klopte goalie Kevin van Looveren tijdens Ă©Ă©n van de vele powerplays. Drie minuten later verdubbelde Peter van Biezen de voorsprong door een rebound te benutten. In de 35e minuut maakte Robbert Maas er 3-0 van.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd scoorde de thuisploeg viermaal. De goals kwamen op naam van Peter van Biezen, Nick de Ruijter, Ivy van den Heuvel en Pippo Limnell Finocchiaro.