Kemphanen verschuren mike close 1112

10 februari 201310:36

Eindhoven wint nipt van Herentals

In de schaduw van het Olympische kwalificatietoernooi in Duitsland, moesten Eindhoven Kemphanen en Herentals op zaterdagavond de strijd aangaan. Eindhoven won met 7-6 dankzij de winnende goal van Mike Verschuren.

In het IJssportcentrum in Eindhoven zagen 225 toeschouwers een doelpuntrijke wedstrijd. Eindhoven Kemphanen moest het doen zonder twee internationals. Zowel Mike Overweg als Deniz Mollen maken deel uit van het Nederlands team dat uitkomt op het OKT in Bietigheim-Bissingen. Ook speler-coach Josh Mizerek ontbrak. De Amerikaan is een week naar huis wegens familie-omstandigheden.

Edward Noortman verving Mollen in het doel van Kemphanen. Hij zag dat zijn ploeg zeer sterk begon aan de wedstrijd. Na iets meer dan drie minuten spelen stond de thuisploeg al op een 3-0 voorsprong na goals van Tom Marx, Gregg Collins en Jan Bohac. Herentals kwam terug van het zwakke begin en sloot de periode af met slechts Ă©Ă©n doelpunt verschil: 4-3. De gebroeders Morgan en Ben Vercammen zorgden voor de Belgische doelpunten. De vierde treffer van Kemphanen kwam van de stick van Sean Muncy.

Na de pauze nam de golf aan doelpunten af. Marc Donders zette Eindhoven eerst weer op een marge van twee goals. Even later wist Vincent Morgan met zijn tweede treffer van de avond de stand op 5-4 te brengen. Halverwege de wedstrijd raakten de gemoederen verhit. Marc Donders kreeg een game misconduct na een checking to the head. Tyler Melancon ging verhaal halen bij Donders en mocht daarna ook geruime tijd plaatsnemen in de strafbank.

In de derde periode was het weer tijd voor doelpunten. Nick Verschuren leek Eindhoven richting de veilige haven te brengen door na vier minuten de 6-4 te scoren. Dat was het teken voor coach Bill Morgan van Herentals om een time-out aan te vragen. De time-out had direct effect want binnen drie minuten wist Herentals op gelijke hoogte te komen. Kevin Undershute en Matt Crowell waren de doelpuntenmakers.

Uiteindelijk trok Eindhoven toch aan het langste eind. Mike Verschuren schoot in de 52e minuut de winnende goal achter Bjorn Steijlen. Door de overwinning komt Eindhoven op 27 punten. Herentals heeft 32 punten maar wel een wedstrijd meer gespeeld.