Trappers Essen Oberliga De Ruijter duel 2016 2017

14 april 201700:07

Door Joep Meijsen

Essen neemt revanche in Tilburg

Tilburg heeft donderdag in eigen huis de zege van eerder in de week in Essen geen vervolg kunnen geven. De regerende Oberliga-kampioen verloor het tweede duel in de best-of-five in eigen huis met 4-7.

Daarmee is de stand in de serie weer gelijk. Komende zaterdag wordt het derde duel in de serie gespeeld. Essen is dan weer de gastheer. Ook in de andere halve finale in de Oberliga is de stand weer gelijk. Sonthofen was in eigen huis Tölzer Löwen met 4-1 de baas. Ook in die serie wordt het derde duel komende zaterdag afgewerkt.

Tilburg speelde in de weer bomvolle thuisarena niet met de scherpte van eerder in de week. Hier en daar werd slordig verdedigd, wat er aan bijdroeg dat Essen het vroeg initiatief in de wedstrijd nam. In de eerste periode kwam Moskitos tot drie keer op voorsprong en slechts twee keer sloeg Trappers terug. Diederick Hagemeijer en Levi Houkes scoorden de goals.

De tweede periode was daarna helemaal voor Essen. Drie keer was de ploeg van coach Frank Gentges succesvol, waarbij doelman Ian Meierdres van Tilburg het ijs geblesseerd verliet met uiteindelijk acht saves op twaalf schoten. Een van de treffers van Essen werd gescoord door Nardo Nagtzaam, die weer teruggekeerd was in de opstelling van de uitploeg. Het was zijn vierde treffer in vier wedstrijden in deze play-offs, met ook nog drie assists.

Via twee powerplay-goals deed Tilburg in de slotperiode weliswaar nog iets terug, maar een echte comeback zat er niet meer in, ook omdat Essen tussendoor ook nog een keer succesvol was. De Tilburgse treffers kwamen van de sticks van Danny Stempher en Justin Larson. Aan de kant van Essen was Julian Lautenschlager goed voor twee goals en een assist, terwijl Marcel Pfänder drie assists had. Dennis Thielsch en Robin Slanina hadden ieder een goal en een assist.

Trappers Essen Oberliga De Ruijter duel 2016 2017

Delen