Hys continental cup uk dag1 1314

19 oktober 201323:28

Door Joep Meijsen

Europees avontuur Hijs van korte duur

Het Europese avontuur van Hijs den Haag strandt in Nottingham. De ploeg van Dave Hyrsky verloor op vrijdag van Riga en werd een dag later door de gastheren in een spannende wedstrijd met 7-3 verslagen. Daarmee is kans op kwalificatie voor de volgende ronde verkeken.

Nottingham was enkele weken geleden nog deelnemer aan de International Ice Hockey Cup in Dordrecht. Daar sloeg de ploeg vol Noord-Amerikanen geen slecht figuur tegen tegenstanders uit Duitsland en Zwitserland die aanzienlijk hoger kunnen worden aangeslagen in de ijshockeywereld. De magere 5-3 overwinning van Nottingham op het Spaanse Vitoria leek op zaterdag hoop te bieden dat Hijs een stuntje kon uitvoeren.

De Nederlandse kampioen weerde zich ook kranig tegen de Britse 'counterpart'. Panthers begon agressief aan het duel en kreeg vooral in de openingsfase veel kansen.Tomas Pek hield daarbij zijn ploeg op de been. Halverwege de periode maakte Hijs gebruik van een powerplay om het initiatief in de wedstrijd te grijpen.Ronald Wurm scoorde de goal. Hoewel Panthers in de tweede periode de gelijkmaker verzorgde,had Hijs zelf ook voldoende kansen om de periode

met een voorsprong af te sluiten.

De slotperiode was echter duidelijk voor Panthers, dat liefst zes keer wist te scoren. Den Haag zette daar alleen goals van Alex Henry en Jan Jaap Natte tegenover. Een dag eerder had Den Haag al met 8-3 verloren van Riga. Greg Collins nam twee goals voor zijn rekening, terwijl ook Stace van Bentem het net wist te vinden.

Den Haag sluit het toernooi zondag af tegen het Spaanse Vitoria. Panthers en Riga gaan samen uitmaken wie zich plaatst voor de volgende ronde.