Div veiling iginla jersey 2012

20 november 201211:20

Door Joep Meijsen

Fans Eaters in actie voor goed doel

Supporters van Geleen Eaters zijn op twee vlakken actief voor het goede doel. Rond de wedstrijd tussen Eaters en Amsterdam op 15 december wordt een Teddy Bear Toss georganiseerd, terwijl er ook nog een bijzondere jersey wordt geveild.

Het gaat daarbij om een gesigneerde jersey van Jerome Iginla, die ter beschikking is gesteld door oud-Eaters-speler Ryan van Diemen. De jersey heeft jarenlang in een vip-box gehangen in het stadion van het junior-team Kamloop Blazers. Van Diemen heeft het shirt gedoneerd rond het overlijden van Harry Loos. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de stichting Kika, die strijdt tegen kanker onder kinderen.

De veiling verloopt via Ebay. Op het moment van schrijven is de hoogste bieding 157,50 euro. De veiling koopt nog tot donderdagavond vlak voor half twaalf.

De Teddy Bear Toss moet een jaarlijks terugkerend fenomeen worden. De hoop is dat er zo’n vijfhonderd pluchen beestjes op het ijs terechtkomen. Deze worden dan vervolgens rond Kerstmis uitgedeeld aan kinderen in ziekenhuizen in de omgeving. In samenwerking met een sponsor kost een pluche beest vijf euro. Informatie over de actie is te vinden op de site van de stichting Het Dak Eraf. Het is ook mogelijk zelf een nieuw pluchen beest mee te nemen om te ‘tossen’.