Ed denbosch kampioen0809c

8 oktober 200900:00

Door Remco

Favorieten beginnen met winst

Den Bosch en Den Haag zijn het nieuwe seizoen in de Eerste Divisie begonnen met ruime overwinningen. Zoetermeer Panters behaalde een nipte zege in en tegen Eindhoven.

Den Haag - Amsterdam
Binnen negen minuten was de ontmoeting tussen Den Haag en Amsterdam al beslist. Twee goals van John Versteeg en een treffer van Job den Dulk zorgden voor een 3-0 tussenstand en een vroegtijdige beslissing. Het tweede team van Amsterdam zag een grote lading talenten vertrekken richting de hoofdmacht. Dit seizoen zal dan ook niet eenvoudig worden voor de ploeg uit de hoofdstad.

John Versteeg liet aan Haagse zijde zien dat hij eigenlijk te goed is voor het niveau. De Haagse ploeg mag terecht de complimenten krijgen voor het aantrekken van Versteeg maar eigenlijk hoort de Utrechter nog altijd thuis op het hoogste niveau. In de tweede periode maakte Versteeg zijn derde treffer en ook Marco Bommezijn was trefzeker: 5-0.

Voor Amsterdam waren de laatste twintig minuten een ware nachtmerrie. De jonge ploeg werd overlopen door Den Haag. Uiteindelijk bleef de teller steken op 14-1 in het voordeel van Hijs. Versteeg scoorde viermaal in de slotperiode en was met zeven treffers en drie assists de topscorer in deze wedstrijd. De andere doelpunten kwamen op naam van Jimmy Raats (2x), Jasper Kick, Mitchel Smit en Stace van Bentem. Robin van Beveren redde zes minuten voor tijd de Amsterdamse eer door zijn eerste seizoensgoal te noteren.

Dordrecht - Den Bosch
Dordrecht Lions kwam sterk uit de startblokken tegen kampioen Den Bosch en leek in de eerste periode op weg naar een kleine stunt. ‘Dordt' nam een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van twee jeugdspelers die dit jaar het afscheid van een aantal routiniers moeten opvangen. Philip Boutrs Girgis en Frank Meijer begonnen deze taak uitstekend en passeerden beide goalie Denni van Rijswijk.

In de de tweede periode stelde de kampioen orde op zaken. De Bosschenaren draaiden de 2-0 achterstand om in een 2-4 voorsprong door doelpunten van de gebroeders Verdonschot, Bart Vink en Robert van Laarhoven.

Joop Visser bracht zijn Dordrecht halverwege de derde periode nog terug door de aansluitingstreffer te noteren.
Maar binnen twee minuten na de goal van Visser, had Den Bosch de wedstrijd al in het slot gegooid door drie maal te scoren. De 220 toeschouwers in de Drechtstedenhal zagen Den Bosch in het restant van de wedstrijd uitlopen naar 3-9. Harrie en Huub Verdonschot noteerden allebei hun tweede goal van de wedstrijd.

Eindhoven - Zoetermeer
De spannendste wedstrijd van het weekend speelde zich af in de Lichtstad. Het tweede team van Eindhoven Kemphanen nam het op tegen Zoetermeer Panters. De ploeg van speler-coach Kristoff van den Broeck zag afgelopen donderdag pas de twee Russische spelers arriveren: Alexey Morozov en de teruggekeerde Dmitry Pavlyuk.

Zoetermeer was de bovenliggende ploeg maar faalde vaak in de afronding. In de tweede periode wist Zoetermeer pas voor het eerst het net te vinden. De beide Russen waren ondanks de korte voorbereiding meteen belangrijk voor Panters. Pavlyuk en Morozov wisten beide te scoren en de uit Den Haag teruggekeerde Pascal van de Velde deed ook nog een duit in het zakje: 0-3.

Vlak voor de pauze zette Dave van Mol zijn ploeg op het scorebord maar de Eindhovenaren zouden niet verder komen dan 2-3. Tony Ras scoorde negen minuten voor tijd de 2-3 maar de gelijkmaker bleef uit ondanks een late powerplay voor Eindhoven.

Bij Zoetermeer debuteerde Shane Sturkenboom in het doel, de goalie was vorig jaar nog actief voor Utrecht Dragons in de eredivisie. Zoetermeer lijkt ook dit seizoen weer een aardig team op de been te hebben gebracht. Joy Turpijn vormt in de eerste lijn een sterk duo met de Canadees Steve Henwood. In de tweede lijn zorgen de Zoetermeerse Russen voor het nodige gevaar.

Het team van Eindhoven Kemphanen herbergt ook een aantal sterke spelers. Dave van Mol en Daan Martin vallen net buiten de boot bij de Eindhovense hoofdmacht maar zijn in de Eerste Divisie uitstekende spelers. Daarnaast verwelkomde Eindhoven twee jonge Haagse talenten: Tony Ras en Joey Verreijen speelden afgelopen seizoen nog voor de jeugd van Krefeld. Vanuit Heerenveen kwam ook nog Mark Schra naar Brabant. De ploeg kan dit jaar zeker incidenteel voor een stunt zorgen met ervaren namen uit de Eerste Divisie zoals Johnny van Putten, Bart Meertens, Bart Martin en Twan Jonkers.

De wedstrijd tussen Utrecht Dragons en Tilburg Trappers is uitgesteld.