Eaters vs Flyers 261014

1 maart 201522:13

Door Joep Meijsen

Finaleserie begint op zaterdag

Zoals verwacht hebben Heerenveen en Tilburg zich geplaatst om de finale van het landskampioenschap. De finaleserie begint komende zaterdag en telt anders dan andere jaren geen midweekse wedstrijden.

Dat betekent dat de best-of-seven tussen Flyers en Trappers uiterlijk pas op zaterdag 28 maart wordt beslist in de vierde wedstrijd in Heerenveen. Opvallend is ook dat Tilburg twee van zijn wedstrijden op zondagmiddag speelt, mogelijk in verband met aandacht van de televisie. Het complete speelschema staat onderaan dit artikel.

Heerenveen plaatste zich zondagavond voor de finale met een magere zege op Geleen, 2-3. Eaters kwam na negen minuten spelen op voorsprong door een goal van Adam Hartley. Die treffer viel met Giovanni Vogelaar en Brent Janssen op de strafbank namens Flyers. De Limburgse voorsprong bleef tot halverwege de wedstrijd op het scorebord staan. Binnen 35 seconden scoorde Flyers twee keer om het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Travis Bobbee en Mitch Bruijsten scoorden de goals.

Diezelfde Bruijsten verzorgde later in de tweede doorgang de 1-3, waarna Jeffrey Mens de marge nog een keer verkleinde tot Ă©Ă©n treffer. Verder kwamen de Limburgers echter niet en hun seizoen is definitief afgelopen nu.

Dat geldt ook voor Herentals, dat voor de vierde keer op rij van Tilburg verloor, maar ook daar was het relatief de beste uitslag van de serie voor de verliezende partij: 3-5. Herentals kwam op voorsprong via Tyler Melancon, maar Peter van Biezen zorgde halverwege de eerste periode voor de gelijkmaker.

Trappers besliste het duel in de tweede doorgang met vier onbeantwoordde treffers. Achter elkaar wisten Diederick Hagemeijer, Brad Snetsingen, Nick de Ruijter en Bjorn Willemse het net achter Keaton Hartigan te vinden. Dat Herentals in het slotstuk van de wedstrijd via Jordan Paulus en Jordy van Dijck nog twee keer scoorde deed niets aan aan de seriewinst voor Tilburg.

Speelschema finaleserie:

za7 maart20:00HeerenveenvsTilburg
zo8 maart19:00TilburgvsHeerenveen
vr13 maart20:00HeerenveenvsTilburg
zo15 maart14:00TilburgvsHeerenveen
za21 maart20:00HeerenveenvsTilburg*
zo22 maart14:00TilburgvsHeerenveen*
za28 maart20:00HeerenveenvsTilburg*

* Indien noodzakelijk