Nijb newlogo 0809

11 maart 201219:15

Door Joep Meijsen

Finalisten Eerste Divisie bekend

De finalisten voor het kampioenschap in de Eerste Divisie zijn bekend. Eindhoven en Den Haag hebben zich ten koste van respectievelijk Den Bosch en Dordrecht geplaatst voor de eindstrijd die wordt gespeeld in een best-of-three.

Afgelopen zaterdag werden de tweede wedstrijden in de halve finales afgewerkt. Eindhoven High Techs, feitelijk het team van het CTO, besliste voor de tweede week op rij de wedstrijd tegen Den Bosch in de derde periode. Na veertig minuten spelen was de stand nog 3-3-, maar na het eindsignaal van scheidsrechter Debby Hengst stond er een score van 3-6 op het scorebord.

Sebastiaan Snijder had twee goals voor de High Techs, terwijl Willem Bless een goal en twee assists voor zijn rekening nam. Bij Den Bosch nam Harrie Verdonschot twee goals voor zijn rekening, terwijl Michal Rybar twee assists had. Laatstgenoemde meldde eerder dit seizoen dat hij na afloop van de huidige jaargang zijn schaatsen in de wilgen ging hangen.

Dordrecht en Den Haag speelden voor 750 toeschouwers een bijzonder doelpuntrijke wedstrijd, die met 4-8 werd gewonnen door Den Haag. Ben Rurup en Tony Ras hadden twee goals namens Hijs Hokij, terwijl ook Marvin van Beek, Andri Salomonson, Manitas Demelinne en René Kronenburg tot scoren kwamen. Tim Donders en Jeroen van den Broek wisten ieder twee keer het net te vinden namens Dordrecht Lions.

Daarmee staat de eerste divisie een boeiende finale te wachten. Den Haag is een combinatie van ervaren voormalige eredivisiespelers als Marco Kronenburg, Andri Salomonson en Manitas Demelinne met een aantal jonge spelers. Eindhoven High Techs beschikt dankzij het CTO over een zeer jonge, maar ook topfitte selectie, vol met spelers die straks ook het U18-kampioenschap in Heerenveen gaan spelen.

De speeldata voor de finale zijn ook al bekend. De eerste wedstrijd wordt op zaterdag 17 maart om 20.30 uur in Eindhoven gespeeld, de tweede ontmoeting staat voor zondagmiddag 18 maart om 17.00 uur op het programma, terwijl de mogelijke derde wedstrijd op zaterdag 24 maart om 20.30 uur wordt afgewerkt. Eindhoven won twee van de drie onderlinge ontmoetingen tijdens het reguliere seizoen, maar in onderlinge wedstrijden heeft Den Haag het beste doelsaldo.