Eaters celebrate home 1213

15 augustus 201319:16

Door [email protected]

Finse forward voor Eaters

Geleen Eaters heeft de 27-jarige Finse aanvaller Mikko Palotie aangetrokken. Palotie speelde afgelopen jaar bij Stavanger in de tweede divisie in Noorwegen.

Daar was hij met 34 goals en 39 assists de topscorer van de liga. Palotie kreeg zijn opleiding bij de Finse topclub HIFK en stapte daarna over naar Kiekko-Vantaa, waar hij als jeugdspeler begonnen was. Als senior kwam hij echter niet verder dan de Finse derde en vierde liga.

De loopbaan van Palotie kwam verder op gang met de overstap naar de Zweedse competitie, waar hij op lager niveau bijzonder productief was. Daardoor werd hij beloond met een transfer naar Gap, dat uitkomt op het hoogste niveau in Frankrijk. Twee jaar geleden had hij daar twaalf goals en zeven assists in 34 wedstrijden, alvorens hij in Noorwegen aan de slag ging.

De nieuwe Eater is een bekende van Pippo Limnell, die door Eaters afgelopen weekeinde werd gecontracteerd. Het tweetal speelde in de jeugd een paar jaar samen. Palotie speelt in eigen land ook inline hockey. In die sport haalde hij de nationale ploeg.

Na doelman Patrick Martin en Pippo Limnell Finocchiaro is Palotie de derde buitenlandse speler in de selectie van Andy Tenbult. De in België geboren Bryan Kolodziejczyk telt vanwege wijziging van de regels niet langer als import in de Nederlandse competitie.