Eaters glanerbrook inside warmingup 1112

10 oktober 201221:31

Door Joep Meijsen

Fiscus grijpt in bij Geleen Eaters

De belastingdienst heeft beslag gelegd op een deel van de inkomsten van landskampioen Geleen Eaters. De club zoekt naarstig naar oplossingen en zegt dat de huidige jaargang niet in gevaar is.

Verhalen over de problemen bij Eaters deden al enkele weken de ronde in de Nederlandse ijshockeywereld, maar werden vanmiddag door de regionale omroep L1 naar buiten gebracht. Volgens bronnen van L1 kampt Eaters met een belastingschuld van ruim één ton.

Namens de stichting Topsport Eaters Geleen stelt voorzitter Jack Amerika op de eigen website dat er al geruime tijd overlegd werd over de schuld met de belastingdienst over een betalingsregeling. Deze is echter afgewezen door de fiscus, die nu is overgegaan tot beslaglegging.

Om de nieuwe situatie het hoofd te kunnen bieden heeft het bestuur van Eaters overlegd met sponsoren. 'Dat deze sponsoren niet blij zijn met de ontstane situatie moge duidelijk zijn, zij steunen echter het bestuur.
Vanuit deze sponsoren is vervolgens het initiatief ontstaan om gelden te bundelen in een separate stichting. Deze stichting, genaamd: Professioneel IJshockey Limburg "PIJL" heeft tot doel de professionalisering van het ijshockey in Limburg en wil hierdoor ijshockey op het hoogste niveau proberen te waarborgen', stelt Amerika.

De nieuwe stichting gaat Eaters waar mogelijk steunen. Over de manier waarop wordt nog overlegd. ' Het is nog te prematuur om hier nu in detail informatie over te verstrekken maar namens de stichting TEG kan ik u verzekeren dat wij niet alleen dit seizoen maar ook de komende jaren van top ijshockey in Geleen kunnen genieten.'