Flyers eimers coach 0809

15 oktober 202007:18

Door Joep Meijsen

Flashback: Amsterdam in de Continental Cup

Vijftien jaar geleden speelde Amsterdam in een sterk bezette ronde van de Continental Cup in Grenoble, tien jaar geleden speelde Dordrecht zijn eerste wedstrijd in de gloednieuwe ijshal en stelde Eaters Chris Eimers aan als hoofdcoach. Vijf jaar geleden scoorde Daniel Sprong zijn eerste doelpunt in de NHL.

15 jaar geleden

nam Amsterdam deel aan de Continental Cup in het Franse Grenoble. Dat gebeurde zonder import Anthony Blumer, die vlak voor het toernooi om privƩ-redenen naar huis terugkeerde. Voor 2000 toeschouwers werd in de openingswedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen gastheer Grenoble. Lamonte Polet scoorde beide Amsterdamse doelpunten.

In het tweede duel kwam Amsterdam met 4-0 achter te staan tegen Coventry Blaze. Tigers zette de Britse tegenstander echter in de tweede periode met de rug tegen de muur en via goals van Bohuslav Subr, Marcel Kars, Jan Jaap Natte en Mark Tanner kwam de ploeg helemaal terug tot 4-4. Daar bleef het echter bij vanuit Amsterdams zicht, vlak voor het einde van de tweede periode scoorde Coventry de winnende goal: 5-4.

Tegen het Deense Herning Blue Fox speelde de regerende Nederlandse landskampioen met 3-3 gelijk. Subr scoorde twee keer, terwijl ook Aaron van Leusen tot scoren kwam. Daarmee kwam een einde aan een prima toernooi tegen clubs uit sterker aangeslagen competities. De twee gelijke spelen waren niet voldoende om de volgende ronde te halen.

Ander nieuws van vijftien jaar geleden betreft de terugkeer van NHL-ijshockey op de Nederlandse televisie. De sportzender North American Sports Network (NASN) kondigt aan jaarlijks 200 wedstrijden te gaan uitzenden. Bestaande digitale klanten van kabelaanbieder UPC kunnen de wedstrijden zien, nieuwe kijkers moeten wachten op de verdere uitrol van de mediaboxen van aanbieder UPC.

Continental cup logo

10 jaar geleden

speelt Dordrecht Lions zijn eerste wedstrijd in de spiksplinternieuwe eigen ijshal. Daarmee komen ook nieuwe ambities voor de club. 'We hopen over drie jaar in de eredivisie te spelen.Om dat te bereiken moet nog veel werk worden verricht. Werk dat ook nogin de ijshal moet worden gedaan, want het stadion is nog allerminst af.' Nadeel van de nieuwe locatie zijn de hoge parkeerkosten aan de Sportboulevard in Dordrecht.

Geleen stelt de 38-jarige Chris Eimers aan als nieuwe hoofdcoach bij de club. Hij volgt de Canadees Jamie Dumont op, waarvan kort na het begin van het seizoen al afscheid wordt genomen. Eimers leidde een jaar eerder Nijmegen Devils naar het landskampioenschap, maar die samenwerking werd toen beƫindigd. Eimers was eerder tussen 1993 en 1996 als speler actief voor Geleen.

Benoit Doucet van Tilburg Trappers scoort drie keer in de 6-4 overwinning tegen Nijmegen Devils. Het bleek later een bijzondere wedstrijd voor de geboren Canadees. ā€˜Vanavond speelde ik voor mijn opa, die vrijdag een hartaanval heeft gehad. Ik kreeg dat vrijdag na de wedstrijd in Den Haag te horen. De laatste twee nachten heb ik slecht geslapen. Het was vandaag moeilijk voor me, maar ik heb gelukkig toch drie keer gescoord. Die goals draag ik op aan mijn opa, die de wedstrijd via internet heeft gevolgd. Ik heb net van mijn moeder gehoord dat hij erg blij is met mijn prestatie. Dat betekentveel voor mij, want er is meer in het leven dan ijshockey.'

Devils Eimers Coach 200910

5 jaar geleden

scoort Daniel Sprong zijn eerste NHL-doelpunt. De 18-jarige in Amsterdam geboren forward is succesvol namens Pittsburgh Penguins in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de Ottawa Senators.

Een nieuwe stichting in Hoogeveen maakt bekend met een businessplan te komen voor de bouw van een gloednieuwe ijsbaan. Voor de bouw is zo'n 12 miljoen euro nodig, waarvan drie tot vijf miljoen van de provincie moet komen. Het initiatief uit Hoogeveen concurreert met plannen voor een nieuwe ijsbaan in Assen.

Nardo Nagtzaam debuteerde voor de Quad City Mallards uit de ECHL. De Nederlandse aanvaller met zijn jaren als speler op het hoogste universiteitsniveau in de VS in de rugzak tekende een proefcontract bij de club dat het voor hem mogelijk maakte om mee te spelen in de oefenwedstrijd tegen Indy Fuel. Nagtzaam was eerder al op proef bij Wheeling Nailers.

Sprongwatch screenshot

Delen