Flashback Trappers beker 2014 goal Teunissen

11 januari 201912:45

Door Joep Meijsen

Flashback: Diederick Hagemeijer terug bij Trappers

In de rubriek Flashback blikt IJshockeynederland terug naar het verleden. Vijf jaar geleden won Tilburg Trappers de bekerfinale van Heerenveen en kwam doelman Fred de Wit in het Guinness Book of Records terecht, tien jaar geleden begon SBS6 met het wekelijks uitzenden van ijshockey en keerden Diederick Hagemeijer en Paul Vincent terug in de Nederlandse competitie, wat vijftien jaar geleden gebeurde met Sjon Wynia.

Vijf jaar geleden...

Prologeerde Tilburg Trappers de nationale beker door in Eindhoven met 2-1 te winnen van Heerenveen. Bob Teunissen en Diederick Hagemeijer scoorden in de eerste periode powerplaygoals die de ploeg uiteindelijk de beker zou bezorgen. In de derde periode zorgde Tony Demelinne er weliswaar voor dat Flyers nog dichterbij kwam, maar overtime zat er niet meer in. Hagemeijer nam de beker in ontvangst en Teunissen schaatste er als eerste een feestelijk rondje mee.

Bij Nijmegen Gladiators speelde de 78 jaar en 89 dagen oude doelman Fred de Wit mee in de met 18-4 door de Gladiators gewonnen wedstrijd tegen Eindhoven. Onder het toeziend oog van enkele honderden toeschouwers, het jeugdjournaal, de regionale en landelijke media verwierf De Wit zich daarmee een plek in het Guinness Book of Records. Tijdens de wedstrijd moest De Wit regelmatig zijn masker af doen om te laten zien dat hij daadwerkelijk in het doel stond. Het record is inmiddels trouwens in handen van Mark Sertich, die liefst 96 jaar en 2 dagen oud was toen hij op 20 juli 2017 een wedstrijd speelde bij het Snoopy’s Senior World Hockey Tournament in Santa Rosa, Californië.

Flashback Fred de Wit

Tien jaar geleden...

Zond SBS6 op zondagochtend om half twaalf voor het eerst een programma met hoogtepunten uit de Nederlandse ijshockeycompetitie uit. In totaal was er aandacht voor drie wedstrijden, met Den Haag tegen Heerenveen als de hoofdattractie. Het programma zou enkele seizoenen lopen en onderweg nog van zender wisselen alvorens er weer een einde kwam aan de reguliere aandacht voor ijshockey op televisie.

Dennis Donders van Eindhoven Kemphanen ontvangt een game misconduct terwijl hij helemaal niet op het ijs stond. De scheidsrechter van dienst gaf aan captain Brent Patry van Eindhoven de opdracht een speler aan te wijzen nadat Matt Smith van Tilburg in het gezicht was geraakt.

Paul Vincent keert terug in de Nederlandse competitie. De huidige coach van Luik speelde in Noorwegen op het tweede niveau voor Roserborg, maar wordt door Heerenveen aangetrokken als vervanger van Cole Byers. Het wordt het vierde seizoen voor Vincent in Nederland, een jaar eerder kwam hij uit voor Amsterdam en Den Haag, terwijl hij eerder ook al in Amsterdam actief was. Vincent zou 2,5 seizoen in Heerenveen blijven.

Diederick Hagemeijer keert terug in de selectie van Tilburg. De latere aanvoerder van Trappers en Oranje was al enige tijd terug in Nederland omdat het spelen in de Verenigde Staten hem niet meer goed beviel. Hagemeijer was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Tri City Storm in de USHL. Tilburg gebruikt zijn laatste internationale transfer om Hagemeijer speelgerechtigd te krijgen.

Flashback Vincent 2009 2010

Vijftien jaar geleden..

Maakte de toenmalige voorzitter van Nijmegen Tigers, Loed van Berkel bekend dat de voormalige landskampioen probeert terug te keren op het hoogste niveau in Nederland, die toen de Super Liga heette. Nijmegen was na een faillissement teruggezakt naar de Eerste Divisie. Nijmegen keert inderdaad terug, maar niet meer onder de naam Tigers. De ploeg uit Nijmegen adopteert bij zijn comeback de naam Emperors.

Geleen zegt dichtbij de handtekening te zijn van NHL-speler Sean Avery. De 24-jarige center lijkt even definitief te komen, maar uiteindelijk gaat het feest niet door. Avery speelt dat seizoen kortstondig in Finland en in de inmiddels verdwenen minor league UHL.

Tilburg Trappers voegt internatonal Sjon Wynia weer toe aan de selectie. De Nederlandse-Canadees speelde al eerder drie seizoenen bij de club, maar kon aan het begin van het seizoen geen overeenstemming bereiken over een vierde jaar. Wynia wordt ook direct toegevoegd aan de selectie van het Nederlands team dat een vierlandentoernooi gaat spelen in Oostenrijk.

Emperors harry verdonschot

Delen