Trevor Petersen foto 1

26 april 201907:01

Door Joep Meijsen

Flyers: Canadees Petersen komt, Jasper Nordemann verlengt

Unis Flyers Heerenveen heeft de 24-jarige Canadese aanvaller Trevor Petersen gecontracteerd. Tegelijkertijd neemt de club afscheid van verdediger Todd Ratchford. De club verlengde het contract van aanvaller Jasper Nordemann.

Daarmee heeft Flyers zijn imports voor komend seizoen compleet. Begin deze maand maakte Flyers al bekend dat de 29-jarige Slowaak Adam Bezak ook komend jaar voor Heerenveen uitkomt. Daarmee is er geen plek meer in de selectie voor verdediger Todd Ratchford die afgelopen jaar zijn profdebuut maakte bij Heerenveen. Met negen goals en 15 assists in 30 wedstrijden in Beneliga en play-offs leverde hij een belangrijke bijdrage aan het seizoen van Flyers dat onder meer een finaleplaats opleverde in de Beneliga.

Nieuwkomer Trevor Petersen komt over van Brest, dat uitkomt in de tweede Franse liga, waar hij tijdens de competitie voor twintig punten in achttien wedstrijden zorgde. Daar kwamen nog twee punten in de play-offs bij. Petersen speelde twee seizoenen op het hoogste jeugdniveau in Canada bij Niagara IceDogs en daarna vier seizoenen voor York University in Canada. Hij maakte vorig jaar de oversteek naar Europa. Volgens Flyers staat hij bekend om zijn harde schot en prima stick-handling.

De club maakte tevens bekend dat Jasper Nordemann ook volgend seizoen deel uitmaakt van de selectie bij Flyers. De 22-jarige aanvaller uit Amsterdam kwam over vanuit Nijmegen aan het begin van het afgelopen seizoen en had met vijftien goals en vijftien assists in 29 wedstrijden in Beneliga en play-offs een prima seizoen. Met zeven goals in acht wedstrijden had hij ook een succesvolle play-offs. 'Jasper is slim en alert, en maakt veel rebounds. Ik verwacht dat hij komend seizoen de volgende stap gaat zetten in zijn ontwikkeling', vertelt coach Mike Nason.

Nordemann maakt deel uit van de selectie van Oranje voor het WK in Tallinn, zoals bondscoach Doug Mason die gisteren bekendmaakte. De speler kwam eerder uit voor Amstel Tijgers, CTO/NIJA, was actief in Finland en speelde bij Tilburg Trappers, waar hij onder meer uitkwam in het Oberliga-team.

Lees meer op de website van Unis Flyers Heerenveen >>>

Foto: Unis Flyers Heerenveen