Eaters vs buldogs 2018

5 maart 201808:52

Flyers en Bulldogs door; Devils dwingt 3e duel af

Heerenveen boekte zondag in Amsterdam een krappe 4-5 overwinning, die wel genoeg was voor plaatsing voor de halve finales van de play-offs in de Beneliga. Luik boekte een 2-6 zege in Geleen en plaatste zich daarmee ook voor de volgende ronde. Voor de serie tussen Herentals en Nijmegen is echter een derde duel noodzakelijk. Wesley Hendriks scoorde in overtime om Nijmegen de winst te bezorgen in België.

Hyc Era Renomar - Ahoud Devils Nijmegen

Nijmegen verspeelde vrijdagavond in eigen huis in de slotfase een voorsprong tegen Herentals en moest derhalve op zondagavond winnen in België om het seizoen levend te houden. Dat gebeurde zondag op het nippertje. Deze keer was het Nijmegen dat de langste adem had. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel werkte in de slotminuut via een omstreden goal van Aivaras Bendzius een 2-1 achterstand weg en kwam via de goal van Wesley Hendriks in de overtime aan de winst, waardoor het de enige kwartfinaleserie in de Beneliga is waarvoor een derde duel noodzakelijk is.

In de eerste periode was Herentals in eerste instantie op voorsprong gekomen via een treffer van Chad Brears. Dit gebeurde tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd. Nijmegen kwam in de loop van de tweede periode op gelijke hoogte via een treffer van Aivaras Bendzius, maar nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Van Grinsven had Herentals het initiatief in de wedstrijd al terugveroverd via een goal van Ben Vercammen, die net als Brears een goal en een assist had in de wedstrijd. Die goal leek lange tijd de winnende te zijn, tot de gelijkmaker in de slotminuut.

Het derde duel wordt dinsdagavond ook in Herentals gespeeld.

Laco Eaters Limburg - Luik Bulldogs

Yoren de Smet had twee goals namens Luik in de 2-6 overwinning voor de Belgen in Geleen, waarmee het seizoen voor de Limburgers voorbij is en Luik door mag naar de halve finales van de play-offs in de Beneliga. Luik scoorde in de eerste periode al drie keer om zo direct een stempel te drukken op de wedstrijd. Jordan Paulus opende de score en zag later De Smet en Alexandre Bremer ook raak schieten. Twee van die goals vielen op de powerplay. Eaters stelde hier alleen een treffer van Luca Heutemekers tegenover.

De tweede periode kende eenzelfde verloop, drie goals van Luik en eentje van Geleen, waardoor het lot van deze best-of-three-serie werd bezegeld. De Smet scoorde zijn tweede, ook Lars Engwegen en Bryan Henry troffen doel. Vadim Gyesbreghs scoorde de laatste treffer van Eaters in deze ijshockeyjaargang.

Amsterdam Tigers - Unis Flyers Heerenveen

Flyers was vrijdagavond nog redelijk makkelijk op voorsprong gekomen in de serie tegen Amsterdam, maar de ploeg uit de hoofdstad verkocht zijn huid op zondag een stuk duurder. Een treffer met nog acht minuten op de klok van Yan Turcotte bezorgde Heerenveen uiteindelijk toch nog een 4-5 overwinning en daarmee een plek in de halve finales van de playoffs.

Via goals van Michael Mackie-Kwist en Josef Hutar liep Amsterdam in de eerste periode brutaal uit naar een 2-0 voorsprong. Flyers trok dat meer dan recht in de tweede doorgang met drie goals in minder dan acht minuten van Adam Bezak (2) en Pippo Limnell. Twee van die goals werden gescoord op de powerplay. Pardoes was het dus ineens 2-3.

Amsterdam antwoorde echter binnen een halve minuut met een goal van opnieuw Mackie-Kwist opnieuw op gelijke hoogte. Met zijn derde van de avond zorgde Bezak er echter voor dat Flyers toch met een voorsprong aan de derde periode kon beginnen. Daarin kon Amsterdam via een goal van Maarten Brekelmans nog Ă©Ă©n keer langszij komen, maar op de treffer van Turcotte moest het team van Frank Versteeg uiteindelijk het antwoord schuldig blijven.

Delen