Beneliga logo 2015

27 november 201523:34

Flyers en Devils winnen in extra tijd

Heeerenveen Flyers bekroonde een dubbele comeback in Den Haag met een overwinning op penaltyshots. Nijmegen besliste in de extra tijd de wedstrijd tegen Den Bosch, terwijl Leuven te sterk was voor Heist op den Berg.

Den Haag pakte na een doelpuntloze eerste periode het initiatief in de topper tegen Heerenveen. Via Stace van Bentem, Marco Bommezijn en Mitchel van Bentem kwam de ploeg van Chris Eimers halverwege de ontmoeting op een 3-0 voorsprong. Voor het einde van de periode profiteerde Flyers echter van een dubbele straf tegen Hijs om via Ronald Wurm en Marco Postma weer tot op een goal te naderen.

Marc Nijland nam twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening. Joey Verreijen schoot zijn ploeg zeven minuten later opnieuw op voorsprong, maar weer een dubbele straf tegen Den Haag stelde Tony Demelinne in staat het evenwicht te herstellen. Ronald Wurm nam uiteindelijk het winnende penaltyshot, zodat het extra punt meeging in de bus terug naar Thialf.

Ook in Nijmegen was extra tijd nodig om de wedstrijd te beslissen. Jake Hendriks scoorde in overtime het Nijmeegse doelpunt. Devils moest daarvoor wel twee keer terugkomen uit achterstand nadat Den Bosch via Chajim Bakker en Marc Donders tot twee keer toe de leiding nam. Rick Wijnen en Mitchel Knoop zorgden voor de gelijkmakers.

In België klopte Leuven tegenstander Heist op den Berg. Darge Wehebe had een goal en twee assists, terwijl Maxime Pellegrims en Pieter-Jan Wouters ieder een goal en een assist voor hun rekening namen bij Chiefs. De tegentreffer van Heist kwam van de stick van Stef Vermeulen.