Flyers vs kemphanen 181014

6 december 201423:18

Door Joep Meijsen

Flyers en Herentals pakken punten

Herentals doorbrak zaterdagavond een reeks van drie nederlagen met een overwinning in Geleen. Heerenveen was ruimschoots te sterk voor Eindhoven Kemphanen.

Heerenveen - Eindhoven
Eindhoven kon in Heerenveen zaterdagavond geen vervolg geven aan de eerste twee overwinningen van het seizoen. De Eindhovenaren kwamen weliswaar in de openingsfase op voorsprong, maar werden vervolgens eenvoudig naar een nederlaag gespeeld door de Friese formatie van Chris Eimers, die daarmee nu zeven wedstrijden achter elkaar heeft gewonnen in de Eerste Periode van de competitie.

Beide teams kwamen uit zonder de spelers die zijn geselecteerd voor het wereldkampioenschap onder twintig jaar zoals dat zondag begint in Tallinn, Estland. Dit raakte Kemphanen harder dan Flyers, maar dat verhinderde het team van Marc Visschers niet om via Nick de Jong al na iets meer dan een minuut spelen de score te openen.

Daarmee was het feest echter ook direct grotendeels voorbij voor Kemphanen. Via goals van Joey Oosterveld en een powerplaytreffer van Marcel Kars greep Flyers in het restant van de periode het initiatief, terwijl goals van Travis Bobbee, Joey Oosterveld en Aldo van Aalderen de wedstrijd in de tweede doorgang definitief beslisten. Kevin Nijland prikte in de derde periode nog een goal binnen om de eindstand in de wedstrijd te bepalen op 6-1 in het voordeel van Heerenveen.

Geleen - Herentals
Herentals incasseerde in de vorige drie wedstrijden in totaal 22 doelpunten en wist geen punt te halen in ontmoetingen met Heerenveen (2) en Eindhoven. De ploeg is defensief sterk onthand door het vertrek van Jens Engelen naar Schotland en de blessure voor Evan Renwick. Deze week was een Slowaakse speler op proef, maar hij stond op zaterdagavond bij de uitwedstrijd in Geleen nog niet op het ijs. Herentals speelde daardoor met maar vier verdedigers.

Geleen op zijn beurt wacht nog op de eerste punten om de miraculeuze redding vorige week luister bij te zetten. Eerst werd verloren van Heerenveen en midden deze week volgde een verliespartij in Eindhoven. Herentals was dit seizoen al verschillende keren een prooi voor het team van Wil Zwarthoed en ook nu bleef Geleen lange tijd bij. Een empty netgoal van ex-Eater Bryan Kolodziejczyk in de slotminuut gooide de ontmoeting echter in het slot in het voordeel van de Belgische formatie.

Nick Prockow bracht zijn team na vier minuten spelen op voorsprong met zijn eerste doelpunt sinds het einde van de eerste periode. Dave van Mol zorgde echter vlak voor het einde van de eerste twintig minuten voor de gelijkmaker. Beide teams hielden het daarna spannend. Jordan Paulus zette Herentals opnieuw op voorsprong, maar Dave van Mol wiste dit met zijn tweede van de avond uit. Een dubbelslag van Ben Vercammen bracht Herentals een marge van twee goals, die vervolgens door Jeffrey Mens weer terug werd gebracht.

In de openingsminuut van de slotperiode was het Trevor Hunt die Hyc op 3-5 bracht met wat uiteindelijk de winnende goal zou blijken te zijn. Lars van Sloun bracht Eaters nog een keer dichtbij, maar de treffer van Kolodziejczyk bracht de punten bij Herentals.