Trappers stappegoor buiten

18 februari 201710:03

Door Joep Meijsen

Flyers en Hijs halen de dubbele cijfers

Tilburg wint in Oberliga en Beneliga

Tilburg boekte een dubbele overwinning op vrijdag. Het Oberliga-team was te sterk voor Wedemarkt Scorpions, terwijl de Beneliga-ploeg met de winst uit Nijmegen vertrok. Verder bereikten Heerenveen en Den Haag nog de dubbele cijfers in hun wedstrijden.

Unis Flyers Heerenveen - Red Eagles 's-Hertogenbosch

Heerenveen kende in zijn laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie van de Beneliga geen mededogen met Den Bosch. Voor 1700 toeschouwers werd het liefst 17-1 in het voordeel van de thuisploeg. Ronald Wurm had drie goals, Pippo Limnell, Tony Demelinne en Marc Nijland ieder twee en een reeks andere spelers een enkele treffer. De tegengoals van Den Bosch, met een zeer beperkte opstelling naar Heerenveen afgereisd, kwam van de stick van Berry Donders.

Hijs Hokij Den Haag - Gijs Groningen

Den Haag deed het maar iets rustiger aan tegen Groningen. Voor ruim 2400 toeschouwers werd het 11-0 voor de ploeg uit de Uithof, met een shutout voor Clint Soer. Jeffrey Melissant, Raymond van der Schuit en Joey Oosterveld gaven Den Haag in de openingsperiode het voordeel, waarna de score in het restant van de wedstrijd verder werd uitgebouwd. Filip Martinec had twee treffers, net als Stace van Bentem. Jeffrey Melissant voegde nog een treffer toe en ook Alan van Bentem, Marco Bommezijn en Maurice van der Schuit kwamen tot scoren.

Ahoud Devils - Tilburg Trappers

Ook in Nijmegen veel publiek op vrijdagavond, met bijna 1400 toeschouwers. Ze zagen de thuisploeg echter met 2-5 verliezen van Tilburg. Via twee goals van Jeroen van den Broek en tegentreffers van Jake Hendriks en Peter Vissers gingen beide teams met een gelijke stand de slotperiode in. Jeroen van den Broek voegde echter nog twee treffers toe aan zijn totaal, terwijl ook Jim Gudden tot scoren kwam. Bij Nijmegen was het de laatste thuiswedstrijd afscheid voor Dave Stappershoef en Tom Kokke. Laatstgenoemde debuteerde ooit in het seizoen 1994-95 bij wat toen nog Fulda Tigers Nijmegen heette en speelde zeventien seizoenen in het eerste en tweede team van Nijmegen.

Destil Trappers - Wedemark Scorpions

Wie zegt dat ijshockey niet leeft in Nederland? Het Oberliga-team van Tilburg trok vrijdagavond ook weer 2300 toeschouwers. Zij zagen hun team de winning streak verder uitbouwen met een 4-1 overwinning op Wedemark Scorpions. De tegenstander bracht maar veertien spelers mee naar Tilburg, maar kwam via Charlie Adams wel op voorsprong. Justin Larson zorgde ervoor dat beide teams in evenwicht de eerste periode afsloten. Daarna pakte Diederick Hagemeijer de controle over de wedstrijd. Vroeg in de tweede periode bracht hij Trappers op voorsprong en de captain voegde daar nog twee treffers aan toe. De punten zorgen ervoor dat Tilburg nu alleen op de tweede plaats staan van de ranglijst na het verlies in eigen huis van Essen tegen koploper Herne. Duisburg staat nu derde na de 3-5 zege in Leipzig.