18 december 200700:00

Flyers en Panters rukken op

Heerenveen Flyers en Zoetermeer Panters komen in de buurt van de derde plaats. Heerenveen won met 5-3 van Eindhoven en Zoetermeer versloeg Geleen met 5-1. Dordrecht verloor kansloos in en tegen Utrecht: 13-1.

Zoetermeer - Geleen

De Panters boekten hun tweede overwinning op rij tegen het nog puntloze Geleen. De jonge Eaters gingen met 5-1 onderuit in de Silverdome. De Limburgers kwamen wel op voorsprong in de tiende minuut dankzij de derde seizoensgoal van Lars Engwegen. Pas vlak voor het einde van de eerste periode wist Kevin van Leeuwen met een bekeken schot de gelijkmaker te scoren voor de thuisploeg.

Deze late gelijkmaker gaf Zoetermeer vleugels. In de tweede periode scoorde speler-coach Jeroen Admiraal tweemaal om zodoende zijn ploeg een comfortabele 3-1 voorsprong te geven. In de derde periode liep Zoetermeer verder uit naar de 5-1 eindstand. Jeroen Admiraal completeerde zijn hattrick en het slotakkoord was voor Kevin van Leeuwen.

Heerenveen - Eindhoven

Heerenveen nadert met rasse schreden de derde plaats. Na de 5-3 overwinning op Eindhoven staan de Friezen nog slechts drie punten achter Dordrecht dat ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld.

De Friezen hadden het echter niet makkelijk tegen Eindhoven IJsbrekers. De Brabanders namen na twee minuten al de leiding door een treffer van Nick Verschuren. Elf seconden later stond het alweer gelijk. Ronald de Boer scoorde zijn eerste treffer in de Eerste Divisie.

In de veertiende minuut nam Heerenveen voor het eerste de leiding dankzij een treffer van Pascal van Olphen. Beide ploegen gingen alsnog met een gelijke stand de kleedkamers opzoeken. Erwin Ophelders bracht Eindhoven in de slotminuut langszij: 2-2.

Halverwege de tweede periode nam Eindhoven verrassend weer de leiding. Nick Verschuren noteerde zijn tweede goal van de avond. Maar Flyers herstelde in de 35e minuut weer het evenwicht na een treffer van Zahir Hup.

Pas in de derde periode wist Heerenveen afstand te nemen van Eindhoven. Treffers van Mark Schra en Jaap Kroon tilden de eindstand naar 5-3 in het voordeel van de thuisploeg. Aan het einde van de wedstrijd liet Eindhovenaar Johnny van Putten zich gaan en werd na een grove overtreding op Ronald de Boer weggestuurd met een match penalty.

Utrecht - Dordrecht

Utrecht Dragons blijft onaantastbaar in de Eerste Divisie. Ditmaal was Dordrecht het slachtoffer en de teller bleef dit keer steken op 13-1. De 400 toeschouwers op de Vechtse Banen zagen wederom een demonstratie van John Versteeg. De oud-international bracht met vier goals en twee assists zijn seizoenstotaal op 48 punten.

Boris Varga, Stefan Collard en Juraj Fodrek wisten allen tweemaal te scoren. De overige treffers kwamen op naam van Elroy Broos, Peter Sneijders en Valentijn Faber.

De eretreffer voor Dordrecht kwam op naam van jeugdspeler Florian Nelemans.