Bulldogs Flyers Bene Den Edel juicht 10 2017

14 oktober 201723:23

Flyers grijpt eerste zege in Beneliga

Regerend kampioen is te sterk voor Bulldogs

Heerenveen Flyers heeft zich hersteld van de nederlaag in eigen huis tegen Herentals. Ditmaal wonnen de mannen van coach Mike Nason met 3-6 in en tegen Luik. Marco Postma en Adam Bezak scoorden beiden tweemaal.

Bulldogs de Liège - UNIS Flyers

De eerste periode was de meest aantrekkelijke voor de neutrale toeschouwers aangezien beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na zes minuten kreeg Flyers de eerste powerplay van de avond nadat de Canadees Nick Rivait naar de strafbank moest wegens boarding. Brent Janssen en Valentijn Bouten dwongen Tom Prodi tot de eerste serieuze reddingen. Aan het einde van de powerplay leek Pippo Limnell de score te kunnen openen maar de pass van Adam Bezak was niet niet secuur genoeg.

In de elfde minuut leek Luik voor het eerst een powerplay te krijgen. Aldo van Aalderen kreeg 2+10 minuten voor checking from behind. Akim Ramoul ging echter verhaal halen bij van Aalderen en kreeg ook een straf van referee Hub van Grinsven. Vier minuten later kreeg Luik dan alsnog de gewenste powerplay. Het leverde in eerste instantie een grote shorthanded kans op voor Niels van der Vossen. De verdediger kon de breakaway echter niet omzetten in een doelpunt. Daarna wist Luik met een man meer de score te openen. Een schot van Frank Neven werd gekraakt en viel precies voor de voeten van Yoren de Smet. De aanvaller rondde fraai af met een schot in de linkerbovenhoek. Bij Flyers kreeg Jeff Honebeke de start in het doel. De van Groningen overgekomen goalie speelde een puike wedstrijd.

Honebeke zag zijn ploeg nog voor de pauze op gelijke hoogte komen. Twee seconden voor het verstrijken van een straf tegen Loris Darques, zette Marco Postma de 1-1 op het scorebord met een geplaatst afstandsschot. Zijn collega-aanvallers wisten daarbij het zicht van Tom Prodi voldoende te ontregelen.

Bulldogs Flyers Bene generic01 10 2017

Flyers beslist duel in tweede periode

Ook in de eerste helft van de tweede periode was de spanning nog volop aanwezig. Al in de eerste minuut was er een uitbraak van Akim Ramoul maar hij kon Honebeeke niet verschalken. Daarna kreeg Brent Janssen aan de andere kant een kans na slordig Luiks puckverlies. Na bijna 25 minuten was Luik dichtbij een nieuwe voorsprong. Cheyne Matheson kreeg de uitgelezen kans, de Canadees raakte echter na een shorthanded breakaway de lat. Vier minuten kreeg diezelfde Matheson opnieuw een goede mogelijkheid, ditmaal lag Honebeek in de weg. Vrijwel direct na die kans, verdween de puck aan de andere kant achter Prodi. Lars den Edel reageerde attent na een rebound.

Flyers kreeg snel na de tweede treffer een nieuwe powerplay. Een aantal fraaie combinaties zorgden voor veel gevaar, toch was Luik in staat om de schade vooralsnog te beperken. De Bulldogs waren nog één keer dichtbij de gelijkmaker. Een combinatie tussen Rivait en Ramoul leverden een kans op voor de Canadees, ook hij kon Honebeeke niet verrassen.

In de slotminuten van de tweede periode legde Flyers de tegenstander in een houtgreep. Tony Demelinne vond in de 38e minuut de vrijstaande Ronald Wurm. De international liet die kans niet liggen en schoot raak met een schuiver. Daarna was het Marco Postma die de Friese voorsprong verder vergrootte. Adam Bezak stuitte nog op Prodi, daarna weigerde de Slowaak om al liggend op het ijs de puck aan Luik te geven. Marco Postma profiteerde en werkte de puck in het net.

Flyers loopt verder uit

Adam Bezak en Marco Postma lieten in de derde periode hun klasse weer zien. Na acht minuten rondde Bezak af na prachtig voorbereidend werk van Postma. Zes minuten later was het duo ook verantwoordelijk voor de 1-6. Aan het einde van de wedstrijd wist Luik de score nog wat draaglijker te maken. De ploeg van Paul Vincent scoorde opmerkelijk genoeg twee shorthanded goals en bepaalde daarmee de eindstand op 3-6. Nick Rivait en Alexandre Bremer waren de doelpuntenmakers.