Kemphanen kars close skate 1112

29 augustus 201410:01

Door Joep Meijsen

Flyers haalt Marcel Kars binnen

Marcel Kars keert na een jaar afwezigheid terug in de Nederlandse competitie. De Nederlandse-Canadees tekende een contract bij Heerenveen. De Friese club haalde ook de 18-jarige verdediger Giovanni Vogelaar binnen, die vorig jaar in Eindhoven speelde.

Daarmee is naar eigen zeggen de selectie voor het komende seizoen in Heerenveen voorlopig compleet. Dit betekent dat Flyers het nieuwe seizoen ingaat met minder dan het maximaal toegestane aantal buitenlanders. Flyers heeft op dit moment Travis Bobbee, Brandon Greenside, Andrew Krelove en Josh Prudden onder contract.

De inmiddels 37-jarige Marcel Kars heeft meer dan tien seizoenen ervaring in de Nederlandse Eredivisie en speelde tussendoor ook nog in Australië, de Duitse Oberliga en de Italiaanse tweede divisie. Twee jaar geleden speelde hij voor Amsterdam in de Eredivisie, waar hij met twaalf goals en twintig assists in 35 wedstrijden de nummer twee was op de topscorerslijst achter John Versteeg.

Kars is sinds het Olympisch Kwalificatietoernooi richting de spelen van Turijn altijd een vaste keuze geweest in het Nederlands team. Zijn vooralsnog laatste toernooi speelde hij tijdens de Olympische Kwalificatie in 2012/13. Daar scoorde hij in Boedapest onder meer een belangrijk penaltyshot waarmee Nederland zich plaatste voor de volgende ronde van de kwalificatie.

De 18-jarige Giovanni Vogelaar debuteerde vorig jaar in de Eredivisie voor Eindhoven en is een product van CTO/NIJA. In negen wedstrijden in de Eredivisie vorig jaar pikte de jeugdinternational zijn eerste assist op het hoogste niveau mee. 'Met de overstap naar de Flyers krijgt Vogelaar de kans op veel ijstijd op het hoogste niveau', meldt Flyers in een toelichting op de transfer.