38460858634 ce004f83b0 k

18 mei 201808:00

Door Joep Meijsen

Flyers haalt Trevor Hunt terug

Unis Flyers Heerenveen heeft de eerste nieuwkomer voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de 32-jarige verdediger Trevor Hunt, die de afgelopen jaren in Herentals speelde.

Het wordt niet het eerste optreden van Hunt in het shirt van Flyers. De verdediger uit Maple Ridge in British Columbia speelde eerder in het seizoen 2012/13 al in Heerenveen. Daarna speelde hij vijf seizoenen in het shirt van Herentals, waarmee hij enkele jaren geleden kampioen werd in de Beneliga en de nodige prijzen in België won. Omdat Hunt al zo lang in de Lage Landen speelt, geldt hij als statusspeler. Dit betekent dat hij geen plek van een import inneemt in de selectie van coach Mike Nason.

Nason kent Hunt nog uit zijn vorige periode bij Flyers. 'Ook toen al was het een modelprof. Hij zorgt goed voor zijn lichaam, eet goed en traint hard. Gewoon een goede teamgenoot. Het is ook een rustige jongen in de kleedkamer. Hij laat daden op het ijs spreken. Een rolmodel voor de jongere jongens’, vertelt de coach van Flyers. Ook speeltechnisch is Nason onder de indruk. 'Met Hunt hebben we nu een hele goede speler voor onze defensie erbij, hij past goed in onze plannen. Hij is sterk in de opbouw en op de powerplay. Bovendien schuwt hij het fysieke spel niet. Daarnaast houden we, omdat hij statusspeler is, nog vele opties open.’

Foto: Robert Bos

Vijfde speler in selectie

De verdediger had vorig jaar zes goals en 25 assists in 22 wedstrijden in de Beneliga. Hij liep daarbij tegen 47 strafminuten op. Voor zijn komst naar Heerenveen was Hunt als prof actief in de ECHL en de Central Hockey League. Hij werd opgeleid bij de University of Alaska-Anchorage en de Chilliwack Chiefs, die op korte afstand van Vancouver spelen. In college was Hunt een teamgenoot van Mitch Bruijsten. Hunt's jongere broer Garet is al jaren een vaste waarde bij verschillende clubs in de ECHL.

Hunt krijgt bij Flyers ook een rol in de jeugdopleiding. Hij is de vijfde speler in de selectie van de club die afgelopen seizoen in vier finales stond. De club heeft nog doorlopende contracten met verdediger Pippo Limnell en aanvallers Marco Postma, Adam Bezak en Ronald Wurm. Bezak geldt wel als import, wat betekent dat Heerenveen nog Ă©Ă©n plek over heeft. De club maakte wel bekend afscheid te nemen van Yan Turcotte.