Eaters vs Flyers 261014

26 oktober 201422:29

Flyers herstelt zich tegen Eaters

Heerenveen herstelde zich in de uitwedstrijd in Geleen van de nederlaag in eigen huis tegen Herentals amper 24 uur eerder. Herentals zelf schudde in de slotfase Eindhoven van zich af in een doelpuntrijk duel, waardoor de ploeg van Paul Vincent de volle buit binnensleepte in het speelweekeinde.

Geleen - Heerenveen
Heerenveen wist zich zondagavond in Geleen te herstellen van de nederlaag voor eigen publiek tegen Herentals van amper 24 uur eerder. De ploeg greep in de eerste periode de controle over de wedstrijd en gaf die in het restant van de wedstrijd niet meer uit handen. Met vijf doelpunten lijkt ook de scoringsmachine van Flyers iets beter op gang te komen.

Dax van de Velden opende al vroeg in de wedstrijd de score. De verdediger uit Amsterdam profiteerde daarbij van een straf tegen Lars Engwegen. Levi Houkes zorgde halverwege de periode voor de tweede treffer, terwijl Travis Bobbee er in de slotminuut van de periode zelfs 0-3 van maakte. Ook in de tweede periode was het vooral aan prima keeperswerk van Sami Heinonen te danken dat de score niet verder opliep in het voordeel van Heerenveen. De Fin moest echter wel capituleren op een inzet van Josh Prudden.

Via een uitbraak van Mario Mjelleli deed Eaters nog iets terug, maar het vormde niet het begin van een grootse comeback. In de slotperiode breidde Ronald Wurm, die al twee assists op zijn naam had staan, de score nog verder uit in het voordeel van Flyers, 1-5. Aan het eind van de wedstrijd werd nog een beetje gebokst, maar dat deed niets af aan de Friese overwinning.

Herentals - Eindhoven
Herentals lijkt patent te hebben op doelpuntrijke thuiswedstrijden en dat lijkt aan te slaan bij het publiek. Zondagavond waren er 625 toeschouwers in het knusse stadion van Hyc en zij zagen hun team ontsnappen aan puntverlies tegen Eindhoven. In een gelijkopgaande wedstrijd stond Kemphanen bijna tien minuten voor tijd nog met 5-6 voor. De gelijkmaker van Jens Engelen, gevolgd door een treffer van Ben Vercammen en tenslotte een empty netgoal van Bryan Kolodziejczyk zorgden ervoor dat Herentals de volle buit haalde uit de wedstrijden van dit weekeinde.

Eindhoven had echter lange tijd uitzicht op een goed resultaat. De formatie uti de Lichtstad kwam vroeg op voorsprong via Boet van Gestel, maar dankzij treffers van Ben Vercammen, Julian van Lijden en Nick Prockow was de score na twintig minuten nog in evenwicht. Ook twintig minuten later stonden beide teams wer gelijk. Timo Dewin, Nick Prockow, Danny Stempher en Jeroen van den Broek vonden in de tweede periode het net. Dewin zorgde vroeg in de slotperiode voor de voorsprong voor Herentals. Goals van Damian Kluijtmans en Ritchie van Hulten brachten het voordeel echter terug aan de kant van Kemphanen. In de slotfase moest de ploeg van Marc Visschers echter toch nog buigen.

Herentals blijft hierdoor op de tweede plaats van de ranglijst en Eindhoven wacht nog op de eerste punten van het nieuwe seizoen.