Flyers vs devils 101009

10 oktober 200900:00

Door Joep Meijsen

Flyers klopt Devils in thriller

De gehavende selectie van Davy Hyrsky won zaterdagavond in een thriller van Nijmegen Devils. Het was Jamie Visser die 23 seconden voor het verlopen van de overtime de winnende goal binnenschoot.

Heerenveen Flyers heeft al geen brede selectie en dan kampt de ploeg ook nog met langdurige blessures voor Andrey Levitin en Jacco Landman. De enkele dagen geleden gepresenteerde verdediger Likit Andersson, de Zweed van Thaise afkomst die enkele jaren geleden ook in Amsterdam actief was, ziet daar bovenop ook nog eens af van de komst naar Friesland. Als gevolg daarvan stond Heerenveen met een gehavende selectie aan de face-off.

Nijmegen Devils zou juist vol vertrouwen moeten zijn geweest. Op vrijdag werd redelijk overtuigend gewonnen van Eindhoven Kemphanen en het team kon beschikken over de meeste belangrijke spelers. Na de eerste periode leek er ook nog weinig aan de hand voor de ploeg uit de Keizerstad. Dankzij goals van Doug Orr, Nick Deschenes en Phic Aucoin stond Devils na twintig minuten gewoon met 3-1 voor. De Heerenveen-goal kwam op de powerplay van de stick van Paul Vincent.

De ploeg van ex-Heerenveen-coach Chris Eimers kon die voorsprong echter niet handhaven. Halverwege de wedstrijd was Heerenveen zelfs langszij gekomen. John Gordon en Michael Nason zorgden voor die goals. Nog geen minuut na de goal van Nason was het Jurryt Smid die met zijn eerste goal van het seizoen Devils opnieuw op voorsprong bracht. Maar een knotsgekke paar minuten werd afgesloten met nog een keer een gelijkmaker. Wederom gescoord door Michael Nason.

Ondanks kansen aan beide kanten bleef deze stand tot het eindsignaal gehandhaafd. Dat betekende dat overtime de beslissing moest brengen. Lange tijd leek het erop alsof de ontmoeting zou uitlopen op penaltyshots, maar terwijl de laatste dertig seconden waren ingegaan prikte Jamie Visser de winnende goal binnen.

Paul Vincent speelde een belangrijke rol bij het prima resultaat voor Flyers. De ervaren Amerikaan had een goal en drie assists. Ook de naar eigen zeggen afgetraind teruggekomen Jamie Visser had een prima avond met eveneens een goal en drie assist. Aan Nijmeegse kant was Phil Aucoin betrokken bij drie doelpunten, maar de topaanvaller van Devils liep na het eindsignaal ook nog tegen een game-misconduct op wegens opmerkingen op de leiding.

Nijmegen krijgt nog een punt, maar is op de ranglijst wel achterhaald door Flyers, dat nu vijfde staat. Beide teams hebben evenveel punten, terwijl Nijmegen een wedstrijd minder heeft gespeeld. Ook Geleen heeft trouwens acht punten. Voor Nijmegen zit het speelweekeinde erop. Heerenveen mag zondag naar Geleen.

Flyers vs devils 101009b