Flyers Beneliga Bezak juich 02 2017

3 januari 201823:05

Flyers met uitzege opnieuw naar de finale

Heerenveen gaat de bekertitel van vorig jaar verdedigen. Met een 3-6 overwinning in de tweede wedstrijd in de best-of-three tegen Eindhoven plaatst Flyers zich voor de bekerfinale tegen Den Haag. Adam Bezak scoorde de eerste drie goals van Flyers.

Eerder al had Heerenveen de thuiswedstrijd tegen Eindhoven al gewonnen. Dat betekende dat de Eindhovenaren vandaag moesten winnen om een derde duel in de serie af te dwingen. Gisteren al werd het derde duel gespeeld tussen Den Haag en Geleen. Daarin liep Hijs uiteindelijk uit naar een ruime zege en dus een plek in de bekerfinale die in Den Haag gespeeld gaat worden. Tegenstander wordt Heerenveen, waarmee de bekerfinale 2017-18 dus een reprise wordt van de finales om de Final Four en het kampioenschap in de Beneliga vorig jaar.

Eindhoven begon goed aan de wedstrijd en kwam zelfs vroeg op voorsprong. De ploeg waarom zo veel te doen was de afgelopen weken zag Nick Verschuren al na twee minuten spelen raakschieten. Flyers beschikt echter over veel scorend vermogen, met de 28-jarige Slowaak Adam Bezak als een belangrijke pion. Met een glaszuivere hattrick in het restant van de eerste periode plaatste hij zijn ploeg in een zetel voor een finaleplaats.

De Slowaak zorgde na ruim twaalf minuten spelen voor de gelijkmaker en scoorde daarna iedere drie minuten nog een treffer waardoor Kemphanen in de eerste pauze tegen een 1-3 achterstand aankeek. Vroeg in de tweede periode werd de marge nog verder vergroot door Kevin Nijland, alvorens Eindhoven via een powerplaytreffer van jeugdinternational Jorn van Soest nog iets terug kon doen.

Dat vormde echter niet het begin van een glorieuze comeback. Via goals van Ronald Wurm en Pippo Limnell liep Flyers uit naar een definitief beslissende 2-6 voorsprong. Damian Kluijtmans maakte niet veel later nog de 3-6. Hoewel Eindhoven in de slotperiode nog wat kansen kreeg met een man meer op het ijs was het daarmee gedaan.

Dit betekent dat Flyers zich opnieuw mag gaan opmaken voor een bekerfinale. Deze keer in de ijshal van Den Haag. De wedstrijd staat voor zondag 4 februari 2018 om 15.00 uur op het programma. Details over de kaartverkoop zullen op korte termijn bekend worden gemaakt.