Flyers vs Bulldogs Jasper Nordemann

20 september 201922:22

Door Joep Meijsen

Flyers nipt onderuit in Hannover

Unis Flyers Heerenveen verliet vrijdagavond met opgeheven hoofd het ijs in Hannover. Tegen de in de Oberliga Nord spelende lokale Scorpions maakte Flyers het lange tijd spannend, maar verloor de ploeg uiteindelijk nipt met 6-5.

Juha Kiiholma had twee goals en een assist, Jasper Nordemann, Adam Bezak en Trevor Petersen ieder een goal en een assist. Heerenveen kon in de slotminuut zelfs nog op jacht naar de gelijkmaker, nadat Petersen zijn ploeg tot op Ă©Ă©n goal had gebracht met nog 56 seconden op de klok. De resterende speeltijd was echter niet voldoende voor Heerenveen om de stunt te completeren.

Dat neemt niet weg dat Heerenveen richting de competitiestart zelfvertrouwen zal hebben getankt na een sterke wedstrijd tegen een tegenstander die het vorig jaar nog tot de halve finales van de play-offs op het derde niveau in Duitsland schopte en waarvan ook nu weer wordt verwacht dat de ploeg hoog mee gaat spelen.

De start was niet bijzonder voor Heerenveen. Robinson, Garten en Thomsom scoorden in de eerste periode en openingsfase van de tweede doorgang om hun ploeg op 3-0 te brengen, alvorens de nieuwe aanwinst Kiiholma van Heerenveen iets terugdeed. De ervaren Fin speelde in een lijn met Ronald Wurm en Adam Bezak. Via een treffer van Schmid werd het nog 4-1, alvorens Jasper Nordemann de inmiddels ingewisselde doelman Florian Mnich wist te kloppen.

Vroeg in de derde periode kwam Heerenveen zelfs terug tot 4-3 via de eerste goal van Adam Bezak, maar Rinke herstelde de marge niet veel later weer. Met zijn tweede van de avond zorgde Kiiholma ervoor dat Flyers op 5-4 kwam. Reiss was nog succesvol, maar dankzij Petersen werd het alsnog spannend voor iets meer dan vierhonderd toeschouwers.

Zondag oefent Flyers voor de laatste keer in voorbereiding op de seizoenstart. Dat gebeurt in Dinslaken.

Archieffoto: Pieter-Jord Hovenga