Flyers chorneyko close away 1314

22 oktober 201309:20

Door fintan@ijshockey.com

Flyers ontbindt contract Chorneyko

Friesland Flyers neemt afscheid van aanvaller Adam Chorneyko. Volgens de club voldeed de 25-jarige Canadees fysiek niet aan de verwachtingen.

'Fysiek was hij niet fit en hij bracht niet de extra kwaliteit die je van een importspeler mag verwachten', zegt voorzitter Henk Hoekstra in de Leeuwarder Courant.

Chorneyko was in augustus de laatste import die bij de Heerenveense club tekende. De forward speelde in zijn jeugd op het hoogste niveau in West-Canada, waar hij in 250 WHL-wedstrijden goed was voor 35 goals, 75 assists en 150 strafminuten. Daarna speelde hij CIS, CHL en een seizoen ECHL. Voor Flyers kwam hij in vijf wedstrijden tot maar ééeacute;n goal en één assist.

De club heeft aangekondigd op zoek te gaan naar een vervanger voor Chorneyko. In het LC ontkent Hoekstra dat het wegsturen van de Canadees een manier is om budget vrij te maken voor de komst van Mitch Bruijsten. De broer van Flyers-forward Kevin Bruijsten zit momenteel zonder club, nadat hij geen plek kon veroveren in de selectie van ECHL-team Stockton Thunder.