Flyers vd velden close Md J 1314

4 januari 201400:54

Door Joep Meijsen

Flyers op valreep langs Den Haag

Heerenveen Flyers won vrijdagavond in eigen huis in overtime van Den Haag. Dax van de Velden scoorde in overtime het winnende doelpunt namens de Friezen.

Liefst 1900 toeschouwers bevolkten Thialf voor de kraker tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. Daarin had Den Haag in eerste instantie het beste van het spel, maar kroop Flyers gaandeweg de openingsperiode uit zijn schulp. Na ruim negen minuten spelen dacht het team van Chris Eimers zelfs op voorsprong te zijn gekomen.

Het was Kevin Bruijsten die een rebound inschoot. Na videoreview werd de treffer echter afgekeurd. Het bleek uitstel van executie voor Den Haag. Tony Demelinne vuurde het schot af en Sander Dijkstra was goed voor de rebound. Twee minuten later sloeg hetzelfde duo wederom toe. Deze keer verzorgde Demelinne de pass en rondde Dijkstra af.

Den Haag voelt nog altijd de gevolgen van de ruige wedstrijd tegen Tilburg van vorig weekeinde. Nog altijd geen Raphael Joly in de opstelling, terwijl ook Stace van Bentem nog afwezig was. Ook de geblesseerde Alex Henry keerde niet terug in de opstelling, waar wel de namen van Manitas Demelinne en Ben Rurup te vinden waren.

Nick Anderson en Les Reaney zijn pas enkele weken bij de ploeg, maar zorgden er in de tweede periode voor dat de stand weer in evenwicht kwam. Vroeg in de tweede periode sloeg Anderson zijn slag, terwijl tien minuten later tijdens een powerplay Les Reaney een goede counter van de Haagse ploeg afrondde voor de gelijkmaker.

Omdat in de slotperiode niet werd gescoord, moest de beslissing in overtime vallen. Dax van de Velden zorgde ervoor dat het extra punt van de avond in Thialf bleef. Flyers heeft zondag een wedstrijd tegen Geleen op het programma staan. Den Haag moet zaterdagavond alweer aan de bak. De ploeg van Dave Hyrsky ontvangt in De Uithof Herentals.