Flyers demelinne close away 1314

7 december 201300:21

Flyers op voorsprong tegen HYC

Heerenveen Flyers heeft de leiding genomen in de best-of-three tegen HYC Herentals. Tony Demelinne scoorde tweemaal voor Flyers in de 3-5 zege voor de ploeg van Chris Eimers.

Tijdens de loting voor het bekertoernooi kreeg Herentals in deze ronde het thuisvoordeel cadeau. Coach Paul Vincent zag dat voordeel echter als sneeuw voor de zon verdwijnen. Niettemin begon zijn ploeg sterk en kwam snel op voorsprong. De bijna 500 aanwezige toeschouwers zagen Craig Voakes al na anderhalve minuut de score openen. Na elf minuten kwam Flyers langszij. Tony Demelinne scoorde op aangeven van Dax van de Velden.

In de tweede periode nam Flyers het heft in handen. Nieuwkomer Jade Galbraith tekende na drie minuten voor zijn eerste treffer in Friese dienst. Tien minuten later vergrootte Tony Demelinne de marge met zijn tweede goal van de avond. Herentals gaf zich niet gewonnen en wist voor de tweede pauze nog terug te komen tot 3-3. Mitch Morgan zorgde via een benut penalty shot voor de aansluitingstreffer en Evan Mosey werkte de 3-3 langs Martijn Oosterwijk.

Het winnende doelpunt viel vroeg in de derde periode. Na 77 seconden scoorde Shawn Collymore de game-winning goal. Galbraith zorgde bij deze goal voor het voorbereidende werk. Ondanks drie powerplays wist de Belgische formatie niet meer op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk zorgde Kevin Bruijsten voor zekerheid door in de slotminuut een empty netter te produceren.

Morgen mag Flyers in het eigen Thialf proberen het karwei te klaren. De wedstrijd in Heerenveen begint om 20.00 uur.