Eaters vs Flyers 061012

7 oktober 201221:56

Flyers overtuigt in Geleen

Kevin Bruijsten scoorde drie keer in een overtuigende overwinning van Friesland Flyers in Geleen. De basis werd gelegd met drie goals in de eerste tien minuten van de wedstrijd.

Eaters trad nog aan zonder Mitch Bruijsten, die nog niet helemaal speelklaar is en de eveneens geblesseerde Mike Forgie. De ploeg had bovendien een dag eerder een zware wedstrijd gespeeld in Herentals. Flyers speelde vrijdag ook een overtime, maar zal ongetwijfeld zelfvertrouwen hebben getankt met de goede wedstrijd tegen Tilburg.

Het was bovendien de terugkeer van Chris Eimers in het stadion waar hij afgelopen winter de kampioensbeker bracht. Eaters hielp zichzelf niet in de openingsfase. Eerst was het Jeffrey Mens die de strafbank mocht opzoeken voor slashing en Sander Dijkstra rondde een combinatie met Tony Demelinne en Jerry Pollastrone af.

Enkele minuten later werd de teruggekeerde Glenn Bakx wegens roughing weggestuurd en deze keer was het Trevor Hunt die Sami Heinonen wist te verschalken. Amper anderhalve minuut later was het Jeffrey Martens die de ruim 750 toeschouwers verder schokte door de 0-3 op het scorebord te brengen.

Het duurde tot ruim in de tweede periode voor er weer gescoord werd, maar toen vielen er ook vijf goals in minder dan zes minuten. Het begon met wederom een straf tegen Eaters, deze keer tegen Kay Gielen. Kevin Bruijsten zorgde voor de derde powerplaygoal van de avond.

Nadat Erik Tummers de puck hoog had ingeschoten om Eaters terug te brengen in de wedstrijd, ook al een powerplaygoal, leidde geschutter in de defensie van Eaters de 1-4 in en wederom was het Kevin Bruijsten die de goal scoorde. Het leidde de vervanging in van Sami Heinonen door Rowan Delil. David Burgess deed daarna nog iets terug namens Eaters, maar het was wederom Kevin Bruijsten die het laatste woord had in de periode en de eindstand van 2-6 op het scorebord bracht.

De slotperiode leverde geen verder spektakel meer op. Geleen mag dinsdagavond alweer thuis aan de bank. Amsterdam maakt dan zijn debuut in het nieuwe seizoen. Datzelfde Amsterdam komt dan vrijdag ook nog op bezoek in Heerenveen.