Trappers vs Flyers 2017 Hamers

20 november 201700:20

Flyers toont herstel in Tilburg

Heerenveen won ook zijn tweede wedstrijd dit weekeinde. Zondagavond was het team van Mike Nason met 3-8 te sterk voor het Beneliga-team van Tilburg. Adam Bezak scoorde drie goals en Ronald Wurm had er twee namens Heerenveen, terwijl Wouter Sars twee keer succesvol was voor Trappers.

Flyers ging zondag op bezoek bij Tilburg in een met maar een handjevol toeschouwers gevulde hal. De thuisblijvers hadden, zoals zo vaak, ongelijk. Er ontspon zich in Stappegoor een snelle en boeiende wedstrijd, die uiteindelijk pas in de derde periode door Heerenveen definitief werd beslist.

'We begonnen heel sterk, maar voor we het wisten stonden we met 3-0 achter', analyseerde Trappers-coach Dennis ten Bokkel na de wedstrijd de openingsfase van het duel. Inderdaad was het zo dat Tilburg met een furieus offensief aan het duel begon en doelman Jeff Honebeeke tot een aantal goede saves dwong. 'We kennen Heerenveen inmiddels en beetje en weten wanneer we een kans maken. Maar ze zijn aanvallend enorm sterk en hadden aan drie halve kansen genoeg', aldus Ten Bokkel.

Na vijf minuten spelen onderbrak Adam Bezak het openingsoffensief van Tilburg. De Slowaak profiteert van een goede pass van achter het net door de score in het duel tegen de verhouding in te openen. Daarna gaat het even hard. Eerst is het Ronald Wurm die de ruimte krijgt om de Tilburgse doelman te omspelen en iets meer dan twee minuten na de openingsgoal vuurde Lars den Edel een hard schot uit de pols af voor de 0-3. Ten Bokkel: 'We geven die goals eigenlijk iets te makkelijk weg, wat tot nu toe een beetje het verhaal van dit jaar is bij ons. Dat moet gewoon beter.'

Flyers-captain Tony Demelinne herkende de situatie bij het begin van de wedstrijd wel. 'Zij weten dat wij gisteravond hebben gespeeld en lang in de bus hebben gezeten. Dus beginnen ze fel aan de wedstrijd. De eerste minuten in Tilburg zijn altijd lastig, dat was in de jeugd al zo. Je ziet dat wij het daarna goed oppakken. Die drie goals vallen inderdaad snel, maar dat is ook niet vreemd als je naar onze ploeg kijkt. Wij spelen met vier lijnen en hebben drie lijnen met scorend vermogen. De vierde lijn moet op dat terrein nog meer vertrouwen krijgen.'

Een treffer van de na blessureleed in de opstelling van Trappers teruggekeerde Wouter Sars brengt Tilburg iets terug in de wedstrijd. De 17-jarige aanvaller sneed na ruim dertien minuten spelen vanaf de vleugel naar binnen en verschalkte Honebeeke. Het is echter Heerenveen dat het laatste woord heeft in de periode. De eerste lijn van de Friezen zet flinke druk op het doel van Trappers en uiteindelijk is het Demelinne die met succes de trekker overhaalt, 1-4.

Ten Bokkel: 'Ik ben in de eerste pauze erg positief gebleven en heb de jongens verteld dat als wij ons aan de afspraken houden we zeker niet de mindere waren en dat de tussenstand zeker de verhoudingen in de wedstrijd niet weergaf. Dat zag je ook terug in de wedstrijd. Wij kwamen in de tweede periode goed terug en bij Heerenveen nam daardoor de irritatie toe. Dan is het jammer dat we vroeg in de derde periode een goal incasseren. Daarna zie je de kwaliteit van Heerenveen.'

Marc Donders brengt Trappers halverwege de wedstrijd terug op 2-4 en enkele minuten later is het opnieuw Sars die succesvol is en voor de aansluitingstreffer zorgt. Berry Donders heeft kort na de hervatting in de derde periode zelfs de gelijkmaker op zijn stick, maar oog in oog met Jeff Honebeeke komt de uit Groningen overgekomen doelman als winnaar uit de strijd naar voren. Vrijwel direct daarna valt via een scherp schot van Bezak de 3-5 en loopt Flyers via goals van Ronald Wurm, Marc Nijland en nogmaals Bezak uit naar 3-8.

Voor Demelinne een signaal dat zijn ploeg op de goede weg is. 'Ik denk dat wij geluk hebben gehad met de internationale break. In de drie, vier weken daarvoor liep het allemaal niet zo goed bij ons en zat er weinig vertrouwen in de ploeg. Die vrije week hebben we echt gebruikt om hard te werken en lol te hebben. Dat zag je gisteren tegen Luik terug en vandaag zag je dat weer.'