Amstel Tijgers Antwerpen Phantoms Den Bosch Red Eagles Eindhoven Kemphanen Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters

Flyers verlengt drie contracten

Heerenveen heeft de contracten met Kevin Nijland, Marc Nijland en Valentijn Bouten verlengd. Doelman Jorrit Vos gaat de club echter verlaten.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Valentijn Bouten was vorig jaar goed voor vier goals en veertien assists in negentien wedstrijden in de Beneliga. Daar voegde hij in acht play-off-wedstrijden nog twee goals en vijf assists aan toe. Marc Nijland was in het reguliere seizoen goad voor zes goals en elf assists, terwijl Kevin Nijland zes goals en negen assists had in de reguliere competitie en zeven goals en twee assists in de play-offs.

De club heeft daarmee nu vijftien spelers vastliggen voor het komend seizoen en voert gesprekken over de verdere invulling van het team. Doelman Jorrit Vos keert niet terug. Hij speelt komend jaar in de Verenigde Staten in een jeugdteam in de USPHL in de buurt van Boston. Hij was de afgelopen twee jaar de back-up van Sjoerd Idzenga, die eerder al wel zijn contract verlengde.

Nog meer ijshockey