Hijs Flyers Beneliga Flyers cheer 03 2017

18 juli 201808:42

Door Joep Meijsen

Flyers voegt broers Nordemann toe aan selectie

Heerenveen breidt de selectie uit met de 21-jarige Jasper Nordemann en de 19-jarige Viktor Nordemann. Daarnaast werd het contract met Ernesto Klem verlengd.

De broers Nordemann zijn oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Amsterdam. Afgelopen jaar was Jasper in eerste instantie actief voor Tilburg Trappers in zowel de Oberliga als de Beneliga. Uiteindelijk speelde de forward echter de meeste wedstrijden in het seizoen voor Nijmegen waar hij in 22 wedstrijden tot vier goals en zeven assists kwam. Daarvoor was hij actief op jeugdniveau in Finland en voor het opleidingsteam van de Nederlandse IJshockeyacademie in Eindhoven. Daar debuteerde hij ook op jonge leeftijd in de oude Eredivisie.

Ook Viktor Nordemann begon zijn seizoen vorig jaar in Tilburg. Hij haakte echter gedurende het seizoen af om zich op school te richten. De verdediger had in vijf wedstrijden in de Beneliga voor Trappers één assist. Daarvoor was ook hij actief bij de NIJA en op jeugdniveau in Duitsland in de jeugd van Iserlohn en Essen. De 17-jarige Ernesto Klem begint aan zijn derde seizoen in het shirt van Heerenveen. Hij had in 21 wedstrijden in de Beneliga vorig seizoen een goal en een assist.

Delen